Muur op betonvloer of op houtenvloer plaatsen?

Lex1986

  • #1
Heren (en dames),

Ik sta op het punt om mijn badkamer eindelijk (verder) te gaan opbouwen. Vanwege complete renovatie is deze in zijn geheel afgebroken.

De badkamer bevindt zich op de eerste verdieping en mijn verdiepingsvloeren zijn van hout. Ik heb de muren opnieuw omhoog gezet met behulp van 10cm dikke ytong blokken.



Op de bijgevoegde tekening is:
1; muur van de buren
2; muur slaapkamer achterzijde
3; muur naar hal (rechts zit deur)
4; muur slaapkamer voorzijde
5; half hoog muurtje voor afscheiding doucheruimte
6; 7cm Ytong afscheiding kachelbuis

Behalve 5 en 6 staan alle muren overeind. Deze zijn op een latei geplaatst op een vloerbalk. Nu komt er straks een betonvloer in op lewisplaten waarvoor ik mijn vloerplanken wil verwijderen (schijnt het beste te zijn om rotten te voorkomen).

Ik heb begrepen dat je de betonvloer los legt van de muren om scheuren te voorkomen. De naad zou je met Kimband dicht moeten zetten.

Ik twijfel of ik muurtje 5 en 6 beter nu op kan bouwen op het hout en dan de lewisplaten er tegenaan leggen zodat deze vrij ligt. Of dat ik eerst betonvloer moet leggen en dan de muurtjes daarop bouwen.

Hopelijk kunnen jullie mijn vraag beantwoorden en mij verder helpen. Als er meer informatie nodig is dan hoor ik het graag.

Bedankt
Lex
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Eerst de betonvloer op de lewis platen, en daarna de wandjes plaatsen.
 

Lex1986

  • #3
Peter,

Bedankt voor je reactie. Zou je dit ook kunnen onderbouwen aub? Wat er in mijn gedachten opkomt is het volgende. De betonvloer ligt 'los' van de buitenste muren omdat deze anders werken. Nu zou ik een muur op de betonvloer gaan zetten maar deze ook vastmaken aan de muur.

Dan zou ik toch net zo goed de betonvloer vast aan de muur kunnen maken toch?

Groet
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als je de lewis platen gaat onderbreken, door het lange muurtje, is je betonvloer lang niet zo sterk.
Hoe groter het draagoppervlakte uit 1 stuk, zo stijver wordt de vloer.
 

Lex1986

  • #5
Bedankt, dat klinkt wel logisch. Alleen moet ik dan dat muurtje loshouden van buitenmuren van de badkamer ivm het anders werken van de vloer en de muur? Of gewoon aan elkaar vastplakken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat muurtje maak je met veerankers vast. Alle hoeken moeten uiteindelijk sowieso voorzien worden van kit, dus eventuele scheurtjes geven niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu