Muur met structuurverf stinkt

Saskiageers

  • #1
We hebben een half jaar geleden de muren op de slaapkamer met structuurverf gedaan. Sinds die tijd stonk het op de kamer. Niet altijd, maar wel vaak. We wisten niet waar het vandaan kwam, alles nagekeken inclusief verwarming e.d. Maar sinds dit weekend weten we waar het vandaan komt, het zijn de muren waar de structuurverf op zit.
Een muur ruikt minder omdat daar een muurverf overheen is gegaan. Iemand een idee hoe we dit moeten oplossen, of in elk geval hoe het komt?

Gr. Saskia
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Na doordroging mogen zowel muur- als structuurverf ( waterverdunbare versies uiteraard ) geen geur meer verspreiden, tenzij de betreffende verf al lange tijd heeft gestaan en er schimmelvorming is opgetreden. De verf ruikt dan bijzonder onaangenaam.

Heeft u nog wat van de structuurverf, bestrijk er dan een plankje mee en laat dit drogen. Beoordeel dan het resultaat na 48 uur.

Mocht dit inderdaad net zo ruiken als de muur, dan is het enige wat u kunt doen een nieuwe laag muurverf over de muren zetten. Voordat u dat doet: BRENG EERST DE NIEUWE MUURVERF OVER HET MET OUDE MUURVERF BEHANDELDE PLANKJE EN BEOORDEEL HET RESULTAAT NA 48 UUR.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu