Muren in badkamer

Bootsman

  • #1
Beste klussers, ben met mijn verbouwing van slaapkamer tot badkamer nu bij de wanden uitgekomen. De vloer wordt van garant multiplex met een laag glasvezel epoxy om zo een waterdichte bak te creëren. De muren waren al gestucadoord waarna er met structuurverf overheen geverfd is. Een deel van de muren, boven de oude plafonds zijn nog kaal, deze zouden nog gestuced moeten worden om vlak met de rest van de muur te komen. Nu vraag ik mij alleen af of zowel de kimband in de hoeken tussen muur en vloer, en de tegels wel goed hechten op de structuurverf die er nu opzit? Een eventuele andere optie die ik heb is rachels op de muren plaatsen en hier groene gipsplaat tegenaan schroeven zodat ik met een schone wand begin. Voordeel hiervan is ook dat ik het leidingwerk niet in de muren hoef te frezen. Wat is wijsheid?

Alvast bedankt voor julie adviezen!

Bootsman
 

Fiesiekus

  • #2
Dat laatste.
 

Bootsman

  • #3
Heb nog eens nagedacht en op het forum gezocht maar denk dat ik toch ga proberen de muren aan te helen met stucwerk en direct op de muur te tegelen. Dit spaart toch weer een boel gewicht uit. Heb nog wel een andere uitdaging, de muren zijn op een houten regel gezet die op de houten vloer staat. Het stucwerk hiervan is in slechte staat en heb ik weggehaald. De gestucte muur steekt ongeveer 10mm over oftewel de houten regel springt 10m in. Hierdoor is de verbinding tussen wand en vloer niet strak genoeg om met kimband de boel waterdicht af te werken.
Kan ik deze inspringing overbruggen door er een strook groene gipsplaat of wedi bouwplaat tegen te lijmen en daar de kimband overheen te zetten?

Bedankt maar weer voor de adviezen!

Bootsman[/img]
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat kan maar dan moet u de kimband tot op het gestucte gedeelte plaatsen.
Controleer of de houten balk goed vast zit, zo niet dan schroeven er schuin in zetten, even voorboren maakt dat stukken gemakkelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu