Muren en wanden egaliseren

Elska

  • #1
Met de kans dat dit allemaal ontzettend domme vragen zijn, maar ja ik heb overal gezocht en gekeken maar nergens gevonden, daar komt ie dan:
:oops:
  1. Kan je over latex geverfde muren heen stucen/aanrapen? Die latex zit heeeel goed vast op gesierpleisterde stenen muren.
  2. Voor mijn atelier zoek ik een eenvoudige, goedkope oplossing om de muren aardig (wit, glad, strak en waterdicht) te krijgen.
    Kan je over met lakverf geschilderde steen-en-kalkmuren heen stucen/rapen? Die lakverf zit heeeel goed vast (raar met een soort groene kalk eronder toch of zou het toch geen kalk wezen.)
    De betonnen vloer wil ik egaliseren en daarna met betonverf schilderen.
  3. Heeft iemand ervaring met de nieuwe kunsthars smeersels i.p.v. cement en zand en zo? Het gaat hier toch over egaliseren in principe. Of dat nu horizontaal of verticaal gebeurt - ik bedoel de egaliseerlaag, om misverstanden te voorkomen - lijkt mij niet zo van belang.
    Ik heb een site gevonden over een kunstharsproduct uit Duitsland voor vloeren en wanden, begint met een A. en dat lijkt wel wat.
    Daarna een R. en dan een D. en dan nog een paar letters.
OK, schiet me nou maar af.
 

Pepjo

  • #2
Vragen zijn nooit dom, de antwoorden erop kunnen dat wel zijn. :wink:

ad 1) Ja , dat kan, mits je een hechtmiddel daarvoor gebruikt, en die bestaan. Kijk maar eens bij de bouwmarkt.

ad 2) Zie antwoord bij 1. Let wel : de ondergrond dient echt goed vast te zitten, anders komt het hele zaakje alsnog van de muur afzetten.

Om muren strak te maken is er voor de goedwillende amateur tegenwoordig ook een gemakkelijk middel in de handel, ook te verkrijgen bij de bouwmarkt.

ad 3) Je vloer zou ik egaliseren met een kant en klaar product, waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Uitgieten, en het trekt zich vanzelf waterpas.
 

Elska

  • #3
:) Dankjewel voor het antwoord.

:wink: En dat "onbekende" kunstharsproduct, is dat nog wat?
Bedoel je met "kant-en-klaar" gewoon het oude cement-zand-spul of ook iets kunststofferigs?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kant en klaar zijn de diverse egaliseermaterialen (voor vloeren) die speciaal voor dat doel bestemd zijn, verkrijgbaar bij alle bouwmaterialenhandels en bouwmarkten.

In veel van dergelijke materialen zit al een kunsthars toegevoegd, ik weet niet precies wat je bedoelt met die cryptische omschrijving.

Stuur me anders de link per PB dan kan ik beoordelen of we deze op het forum plaatsen of op een andere manier omschrijven.

Merkgericht advies is op dit forum nu eenmaal niet de bedoeling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu