Muren badkamer egaliseren

B100

  • #1
Beste medeklussers,

Ik ben bezig om de muren in mijn badkamer te egaliseren. Er hebben gezette tegels opgezeten en na het afhakken zijn er kraters ontstaan. Daarbij zijn de muren bovenin voorzien van een loslatende zanderige stuuklaag die ik er af heb gestoken. Het niveauverschil is daar ongeveer 1cm. Ik wil in de badkamer de meeste muren tot 120 cm vanaf de grond betegelen, daar boven komt stuukwerk dat ik ga voorzien van watervaste verf nadat de toplaag in de diepgrond is gezet. 1 muur blijft alleen gestuukt + verf. Nu mijn vraag; ik gebruik nu roodband, direct op de oude ondergrond. Ik wil die laag voorzien van diepgrond en dan daar goudband, gevolgd door fix'n'finish op zetten. Die toplaag ook weer voorzien van diepgrond en dan tegelen op bepaalde delen. Gaan mijn tegels van 30 x 45 op die toplaag houden, of moet ik een andere opbouw van de ondergrond maken?
 

Fiesiekus

  • #2
Ik vind het tamelijk veel lagen en laagjes :shock: . Kan je niet de gaten opvullen met zand-cement-kalkspecie, laten drogen en de zanderige delen in de diepgrond?

Lichte oneffenheden opvullen met het tegellijmbed
 

B100

  • #3
Ik kan ook voor de rest goudband gebruiken; dat scheelt 1 laag. Maar kan je de tegellijm op gediepgronde goudband gebruiken of heb je een toplaag van fnf nodig die je diepgrond in een badkamer. (vocht)
 

Vinimal

  • #4
Helemaal geen gips gebruiken in een badkamer, gips is hygroscopisch (trekt vocht aan). Het beste is een cementgebonden pleister te gebruiken.
 

Henri 1970

  • #5
Het is inderdaad geen goed idee om gips toe te passen in een badkamer. Met name de douchehoek kun je beter met een cementgebonden specie uivlakken.
Ook heb ik moeite met de vele laagjes gips die je wil gaan verstrijken, alsmede de onlogische opbouw ervan.
* met goudband kun je je muren uitvlakken. Deze gips is gemaakt om minimaal 1 cm dik mee te stucadoren. Je kunt deze gips sausklaar afwerken.
* roodband mag je ook gerust in een dikke laag aanbrengen, maar deze hechtgips is bedoeld om minimaal 5 mm dik te smeren.
* fix n finish is een dunpleistergips, bedoeld om jw wanden glad te pleisteren.

Als je met goudband of roodband gips over gips wilt stucen, moet je deze , of ruw halen met een tegelkam , of laten drogen en een hechtprimer aanbrengen.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu