Multiplex als ondervloer voor gietvloer en andere vragen

Fry35

  • #1
Hoi,

Ik wil in een appartement een poly...nogwat gietvloer laten leggen (kom even niet op de naam van de stof). Als ondervloer schijn ik eerst multiplex te moeten leggen met messing en groef wat daarna door de legger van de gietvloer met kit wordt dochtgesmeerd. Klopt dit?
De ondervloer bestaat uit fermacell estrich platen. MIjn vragen:

-wat voor soort multiplex moet ik leggen (kwaliteit + dikte)?
-wat voor geluidsisolatie moet ik nog leggen zodat ik MINSTENS aan de 10db norm voor een appartement voldoe? Liefst zo goed mogelijke isolatie!!
-werkt die isolatie dan alleen voor contactgeluid of ook isolerend tegen praten, muziek ed?
-weegt een gietvloer (inclusief isolatie+multiplex) minder dan een houten vloer? Dit vraag ik omdat sommigen zich zorgen maken of de houten constructie de gietvloer wel kan dragen
-de leverancier zegt dat scheuren van de gietvloer niet gaat gebeuren als de ondervloer egaal is e.d. Ook in een appartement schijnt het geen probleem te zijn. Kan ik daar op vertrouwen?

ja, ik weet het. Heel veel vragen, maar met (een paar) antwoorden zou ik erg geholpen zijn!!!

bedankt alvast!

Steven
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is heel eenvoudig, u moet zich gewoon aan de instructies van de legger houden i.v.m. de garantie op de vloer, de legger zal ook kunnen inschatten of de draagkracht voldoende is of anders een deskundige inschakelen.
 

Fry35

  • #3
Ok, dank je Jan. Ik ga een deel van mijn vraag in een nieuwe vraag zetten, want ik ben nu vooral geinteressserd in de geluidsisolatie. Daar krijg ik per winkel/leverancier nl verschillende tegenstrijdige adviezen over....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu