Motorprobleem Indesit WE1200 wasmachine

A

Anonymous

Gast
  • #1
De wasmachine draait niet meer. De motor krijgt wel spanning tijdens de wasprogramma's.

De koolborstels zijn vervangen... Ik zou niet weten wat er nu verder aan de hand kan zijn.

Iemand die het weet?

Graag reactie.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Toon,

De motortjes van Indesit zijn zwak, je kan er van uit gaan dat de collector (waar de borstels tegen aan komen) defect is, het kan ook de wikkeling zijn.

Stekker er uit metertje erbij, zet het op ohm. Zet een pen op de collector de andere pen zet je op de draad die aan de collector zit, hij zal als het goed is het getal 0000 aan moeten geven zoniet is de motor defect.

Kijk maar wat je er aan heb.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Je moet even de motor doormeten, maar wat ook vaak het geval is dat de motorbesturing een los contact heeft op een van de relais, even voorzichtig schoonmaken het lieft met een glasvezelpen en dan weer opnieuw vast solderen...

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wellicht dat deze wasmachine van Indesit is uitgerust met een remco motoraansturing. (vermogensschakeling).

Mijn ervaring heb ik met een Indesit WG1235T. De motoraansturing omvat het volgende onderdeel: Remco 5535. Dit apparaat is gewoon brak uitgevoerd. (goedkope bocht.) Een nieuwe kost 45 Euri wanneer je hem zelf plaatsen kunt.

Goedkoper is om dit ding zelf te repareren. De contactpunten op de printplaat naar de aansluitstekkers toe zijn meestal verkleurd/gesmolten. Deze koperbanen kun je gewoon met een soldeerbout even opnieuw vertinnen.

Werkt dit nog niet, laat dan bij een electronica shop even de Triac vervangen. (kost een keer 5 euri). Op deze manier kun je een apparaat met een levensduur van hooguit 4 jaar nog een volgende 8 jaar geven.

Waarschijnlijk overleven de rest van de cheap cheap onderdelen dit niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu