Motor wasmachine Bosch WFL2461 draait niet

Deedee

  • #1
De motor (en dus trommel) van mijn Bosch WFL2461 (wasmachine) draait niet meer! Verder lijkt alles goed te werken (pomp, klok enz), maar ja zonder motor schiet het niet op. De machine is +/- 4 jaar oud.

In dit forum las ik al dat het vaak aan de koolborstels ligt, maar ik kan niet zo 1-2-3 zien of dat hier het geval is. Zijn die koolborstels te bestellen, is het de moeite om de motor los te halen en verder te kijken?

groeten,

david
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die koolborstels zijn bij elke witgoed-onderdelenwinkel te verkrijgen of te bestellen, afhankelijk vanhet type.

Volgens de quickfinder heeft dit model machine losse koolborstels, tenminste, als ik het juiste model heb, want er was niet het complete E-nummer vermeld.

Ik heb gekeken bij WFL2461NL/12
Een set koolborstels kost dan ca. 32 euro. (Bosch prijs)

Zie Quickfinder
 

Deedee

  • #3
Da's inderdaad het type. Ik kan wel aardig knutselen (mechanische dingetjes), maar ben niet goed in elektronica (dingen doormeten ofzo).

Is het de gok waard om maar van die koolborstels te bestellen en die dan te vervangen, of is er veel kans dat het aan iets heel anders ligt?

En is het normaal dat dit versleten is na 4 jaar (intensief) gebruik?

David
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Alhoewel ik je niet exact kan zeggen hoe je de machine moet demonteren, lijkt het me verstandig die koolborstels er uit te halen om te bekijken. Het kunnen de koolborstels zijn, maar hoeft niet persé, kan ook wat anders zijn natuurlijk.

Eruit halen dan weet je het zeker. Is vast al wel een keer op het forum beschreven, en als je er niet uit komt weet een van de witgoed-mannen je wel verder te helpen, lijkt me.

Koolborstels kunnen na 4 jaar "intensief" gebruik best wel versleten zijn. Hangt er van af hoe intensief... En verder valt daarover weinig te zeggen.
 

Deedee

  • #5
Wauw! Op de gok koolborstels besteld (n.a.v. berichten en suggesties in dit forum), op de gok de motor gedemonteerd, moest wel een heel eind gedemonteerd maar inderdaad, die borstels waren totaal versleten.
Vervangen en presto! Machientje draait weer!

Erg veel dank voor de hulp!

David
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Graag gedaan, en bedankt voor de terugmelding!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu