Montagerichting flowswitch cv ketel

Ronaldstolk

  • #1
Hallo

In mijn Remeha combiketel zit een flowswitch. Nu is het gekke: als ik hem monteer in de stromingsrichting (met de pijl naar beneden, zoals het volgens mij officieel zou moeten), dan heb ik geen warm tapwater. Als ik dan de warme kraan open draait gebeurt er niets, de ketel schakelt niet in en levert geen warm tapwater. Als ik echter de flowswitch 90 graden gedraaid (met de pijl naar me toe zeg maar) dan werkt alles wel goed! Dat vind ik toch wel heel raar. Wellicht heeft het te maken met het feit dat de waterdruk in onze leidingen niet zo hoog is, dat heb ik vaker gemerkt.

Kan iemand hier een verklaring voor geven? Ik ben heel nieuwsgierig!!!

Alvast bedankt,

Ronald Stolk
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Een w28 / quinta ? remeha maakt veel toestellen ;)

waarschijnlijk zit het kunststof deel gedraaid tov het messing huis.
geen probleem
 

Xr8

  • #3
Aan deze flowswitch zit een soort lepeltje wat door de stroming inschakelt en daardoor de ketel in het tapwater bedrijf zet.

De pijl hoort normaliter naar de tapwisselaar toe te staan. De switch zit in de koudwaterleiding. Dit is volgens mij bij de Quinta en W series hetzelfde.

Succes.
 

Ronaldstolk

  • #4
Het gaat inderdaad om een quinta 28c. De verdraai-ing waar jij het over hebt kan overigens niet, want het gaat om het zwarte kunststof deel zelf, daar staat de pijl direct op.

Hieronder een foto. Je ziet de pijl op het zwarte kunststof deel niet op deze foto, niet, maar die wijst nu naar het fototoestel toe zeg maar. Dan werkt hij dus. Terwijl hij eigenlijk naar beneden zou moeten wijzen volgens mij.


 

Ronaldstolk

  • #5
Aan Xr8: Volgens jouw theorie zou de pijl dus naar boven (vericaal) moeten wijzen??? Maar ja, hij wijst nu naar voren (horizontaal) en werkt hij ook??? Da's toch wel raar? Ik ben blij dat het nu allemaal werkt, maar ik wil gewoon weten hoe het zit.
 

Grashopper

  • #6
Hij moet officieel naar boven wijzen. Dan geeft hij de stromingsrichting aan van het water. Het water komt van beneden aan en stroomt naar boven. Je kunt het ook zien als je het inwendige deel bekijkt. Dat ziet eruit als een soort lepeltje wat maar één kant op kan worden gedrukt (stromingsrichting). Dat hij het nu wel doet komt waarschijnlijk doordat het langstromende water hem toch wat schuin kan optillen. De tapdrempel van 1,5 l/min kan nu wel anders liggen.
 

Wim Lenderink

  • #7
Ronald,
Ik ben instrukteur bij Remeha en de pijl moet duidelijk naar boven wijzen.
De kans bestaat nu, dat je de kraan verder open moet ztten om de ketel uin te schakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
Gerelateerde onderwerpen
Remeha Flowswitch lekt

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu