montagelijm/afdichtingskit droogt niet op?

Dordt

  • #1
Ik heb nu hetzelfde probleem. Twee weken geleden plinten met kit vastgemaakt en tussen de muur en de plint met dezelfde kit afgekit. Daarna de plinten (en de kit) geschilderd. Vorige week was het nog niet droog en ik wil de muur gaan sauzen. Ik heb toen maar besneden, maar echt fraai werd het niet, want de roller veroorzaakt spetters. Nu heb ik het nog een week laten drogen (verwarming elke dag daar flink opgestookt), maar morgen wil ik toch echt alles gaan sauzen. Maar op vele plekken kleeft de verf/kit nog. Heeft iemand tips? Want afplakken gaat echt niet lukken, ben ik bang. Wanneer is het wel droog? Na vier weken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Met engelengeduld zal de kit uiteindelijk drogen. Hoe lang dat duurt is niet te zeggen: dikte van de opgebrachte verf / temperatuur / dikte kitzoom.

De kit matched duidelijk niet met de verf of omgekeerd.
Wilt u sneller werken dat zal toch echt de kit eruit moeten.
De schade kunt u beperken door op de muur tape te plakken en daarna de kit verwijderen.

Dit geeft geen garantie dat een andere kit wel met de gebruikte verf matched: doe daarom eerst op een plankje een kitril en overschilder die met dezelfde verf die u hebt gebruikt. U moet de oorzaak stap voor stap elimineren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Topic afgesplits van het andere topic.
Topic kapen, is niet toegestaan.
Dus voor u eigen probleem, zelf even een nieuw topic openen de volgende keer graag.
 

Dordt

  • #4
Nog bedankt voor de reactie. Heb drie dagen de verwarming op zijn hardst gezet en de overgeschilderde kit was uiteindelijk grotendeels droog. Alles voorzichtig afgeplakt en gesausd. Gelukkig trok ik met het tape de verf niet van de kit (op twee kleine plekjes na, wat nauwelijks in het oog springt).

Hartelijk bedankt, erg handig dit forum!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu