Montage inbouwthermostaatkraan douche

Pimvanriet

  • #1
Ik heb voor een aanstaande verbouwing al veel info van dit forum kunnen halen, maar wat ik niet kan vinden is informatie over het volgende:

Ik heb een inbouwthermostaat kraan van GessiQ met 1/2" ingangen (binnendraad) voor warm en koud water aan de zijkanten en een 3/4" (ook binnendraad) voor de uitloop naar de douchekop aan de bovenzijde.

Hoe kan ik de kraan monteren in een kalkzandsteen wand, maar er voor zorgen dat ik de kraan i.g.v. problemen nog kan demonteren? De ingangen kan ik met 90 graden puntstukken naar beneden richten, maar dan zit de uitloop precies andersom gemonteerd. Als ik de puntstukken dan los draai (en de koper leiding zit inmiddels in de mantelpijp in de muur) krijg ik nooit meer beweging in de aan/afvoer leidingen om de kraan los te halen.

Ik kan me niet voorstellen dat hier niet iemand eerder heeft tegenaan gelopen. Ik heb ook aan flexibele leiding zitten denken voor de uitloop naar de douchekop, maar ik weet niet of thyleen ook tegen 40 graden warm water kan?

Mogelijkerwijs zijn er nog andere oplossingen; ik kan in ieder geval niet in de ruimte achter de kalkzandsteenwand komen.

Alvast bedankt voor de hulp
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi, Pim van Riet,

De kraan met puntstukken vast zetten lijkt mij niet verstanding omdat daar vaak de pijp ingeschoven zit, een driedelige vlakkekoppeling met pakkingringen kan wel makkelijker los .

Als je frontplaat voor de kraan groot groot genoeg is gebruiken ze daar wel een een inbouwdoos voor, die zal er standaart wel voor zijn vermoed ik.

En thyleen is hier niet zo geschikt voor volgens mij maar andere technici laat maar wat horen.

Sucses ermee
 

Pimvanriet

  • #3
Bedankt Cvolieboy,

Ik heb ook bij andere merken kranen gekeken (Vola, HansGrohe, Dornbracht) en het lijkt er op dat al deze inbouwkranen binnendraad aansluitingen hebben om de kraan te monteren (waarschijnlijk om hem demontabel te houden).

Bij mijn kraan zit in ieder geval geen inbouwdoos, en ik kan hier ook niets over vinden in de (minimale) handleiding of op de website.

grt Pim
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Pim,

De website is op een heleboel onderdelen onder constructie dus ik kan niet goed zien hoe het er uit ziet.

Kun je niet gewoon een electro inbouwdoos (die zijn er in diverse maten en grote ) geschikt maken, als het front groot genoeg is kun je misschien wel iets pas maken ermag best water bij kunnen komen.

Aan de anderkant, als je het binnenwerk gemakkelijk uit de kraan kunt halen zonder de leidingen af te koppelen, kun je hem gewoon in metselen.

(heb je nog eens een reden om over 10/15 jaar of zo je badkamer te verbouwen)

Sucses ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu