Montage inbouw doucheset

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik heb een inbouw doucheset gekocht maar kan geen fatsoenlijke handleiding vinden hoe je zoiets monteert. Ik heb een inbouwkraan met daaraan twee uitgangen (1 voor een handdouche en 1 voor de douchekop). de douchekop is een stangetje met schroefdraad aan het eind en een rainshower kop. Waar ik naar op zoek ben is hoe ik de waterleidingen moet monteren en met welke koppelingen. Mag ik knellen of moet ik solderen? Moeten de waterleidingen in de muur voorzien zijn van een buitenmantel? etc...

Marco
 

Clausowitz

  • #2
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat is het merk ?
 

Clausowitz

  • #4
Het merk is OCEANA maar ik heb nog geen website kunnen vinden. Volgens mij staat de fabriek in de VS.
 

Xr8

  • #5
Vaak is het met deze dingen zo dat je vinding rijk moet zijn, de beschrijvingen zijn nogal eens onduidelijk.

Vermoedelijk zit er op het menggedeelte en omstel inrichting twee uitgangen voor gemengd water en twee ingangen voor warm en koud.

Bij beide zul je moeten kijken wat voor aansluiting het is, dat is zo niet te zien. Voor de sproeier en de handdouche zal misschien iets bijgeleverd worden waar je deze in kunt draaien, of je moet er een standaard muurplaat voor monteren.

Maak eens foto's van de diverse onderdelen en plaats deze eens, dan is er mogelijker wijze wel een oplossing voor te bedenken.

Succes.
 

Clausowitz

  • #6




De eerste afbeelding is de douchekop met aan het eind schroefdraad daar zel wel een bodemplaatje op geschroefd moeten worden en dan in de onderkant een koperen leiding gesoldeerd.

De tweede afbeelding is de inbouwkraan met aan de bovenkant weer schroefdraad6 en aan de zijkant idem voor een koperen leding naar de plek waar de handdouche ingebouwd zit.

De derde afbeelding is volgend mij een knop die je op de muur draait dus daar moet ook een of andere draad achter. Het uitstekende gedeelte daar komt de doucheslang aan.

Marco
 

Xr8

  • #7
De schroefdraden lijken mij 3/8 toe, dit is een standaard in de handel verkrijgbare maat, je zult de diverse appendages zelf met leidingen moeten verbinden. Hoeveel schroefdraad aansluitingen zitten er op de middelste foto? Ik zie er drie maar zit er aan de achter zijde ook nog een? Dat moet haast wel anders zou ik niet weten hoe de omstel inrichting zou werken.

Als dit zo is dan uitzoeken welke voor warm en koud zijn, en welke twee voor gemengd water zijn, staat dit niet in de beschrijving? En dan nog kijken welke poort voor boven en onder is ivm de stand van de omstelknop.

Een en ander met puntstukken en muurplaten aan de appendages verbinden, neem daarvoor puntstukken 12 x 3/8". 12mm is veel compacter te maken dan 15mm.

Succes.
 

BeeTeeWee

  • #8
Ik zou zeggen: ga met het hele spul even langs de vakhandel in installatiemateriaal. Daar pas je zo de geschikte koppelingen erop. Ik heb zo'n ding (zij het van een ander, Deutsch merk) trouwens aangesloten met flexibele (unipipe) leidingen. Daarmee geef je jezelf denk ik net even wat meer montage-gemak.

Ik zou 'm wel even testen op waterdichtheid, voordat je het enorme gat in de muur weer dichtsmeert en de tegels er overheen plakt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu