Mogelijk vochtige spouwmuur isolatie, wat te doen?

Marvin

  • #1
Hallo,

Wij staan op het punt om een huis aan te kopen. Echter blijkt na een bouwtechnische keuring dat er toch nog wel wat onbekende problemen naar voren zijn gekomen. De buiten muren in het bijzonder.

Deze moeten namelijk gerenoveerd worden. Maar vandaag kregen we ook te horen dat de muren mogelijk geïsoleerd zijn, en doordat de muur vocht doorlaat het isolatiemateriaal vochtig/nat kan zijn. Nu hadden we de renovatie van de gevel wel in gecalculeerd. Maar wat moet er allemaal gebeuren om het isolatiemateriaal te laten drogen? en/of zijn hier gespecialiseerde bedrijven voor?

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen aangezien we maandag de makelaar terug moeten bellen

met vriendelijke groet,

Marvin & Valérie
 

Droid

  • #2
Hoe ga je de gevel renoveren? Hier en daar een steentje vervangen? Opnieuw voegen? Of helemaal slopen en opnieuw opmetselen?

Onderschat het probleem van vocht niet. Het kan meer ellende met zich mee brengen dan je denkt.

Normaal heb je de situatie zo:
Code:
bu    iso  bi
___   _______
|__|  |__|___|
De buitenspouw is je metselwerk. Dan krijg je je luchtspouw, isolatie en binnenspouw.

De buitenspouw mag nat zijn, denk aan regen op de gevel. De luchtspouw is er voor dat als er vocht door de buitenspouw komt dit weg kan... en tevens vocht 'weg ventileert'. Als de isolatie tegen de buitenspouw komt (dmv metselbaarden / te kleine luchtspouw / slecht geïsoleerd, etc) dan wordt de isolatie vochtig.

Daarmee verliest het ten eerste al de isolatiewaarde... het heeft dan geen functie meer. Punt twee is dat na verloop van tijd de binnenspouw ook nat kan worden, als dit drijfnat wordt laat de behang / verf / afwerking los....

Dus onderschat het niet!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe oud is dit huis.
Is de isolatie aangebracht tijdens de bouw of is deze later in de spouw aangebracht.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu