Moeilijkheid hoekdouchecabine

Tomtom

  • #1
Hallo mensen,

Ik zit met een klein probleem. We hebben net de vloer gedaan in onze badkamer en daarbij moesten we ook onder de douchebak te tegels weghalen. Nu zaten de tegels op klein stukjes celbeton blokken.

De vorige bewoners hebben maar gewoon wat blokken stukgeslagen om de ronding er in te krijgen aangezien de douchbak half rond loopt (90 * 90 en dan rond ) nu zit ik dus met het probleem dat ik het weer moet afdekken.

Nu heb je wel van die plastic afdektrips ervoor, geeft een mooi afgewerkte plastic rand onder de douchbak, enkel die krengen zijn niet los te krijgen. Ja voor 100 euro gemiddeld. Dat vind ik iets aan de dure kant voor een stukje plastic.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen. Ik dacht zelf al aan een stuk dun multiplex of zo enkel dat is natuurlijk niet echt geschikt voor een vochtige plek zoals een douche.

Tip en trucks van harte welkom!

Groeten Tom
 

Tomtom

  • #2
Even nog aan aanvulling de vorige bewoners hebben de douchebak ook nog een klein stukje in de muur gemaakt.... :wink:

Ik bedoel dat ze eerst de bak geplaatst hebben en toen de muren ( gipst ) hebben geplaatst. Dus de bak verwijderen is ook geen optie omdat ik anders me muur een stuk moet slopen.

Zolang dat niet echt noodzakelijk is... snappie.
 

NikGear

  • #3
Nee, ik snap er niks van.
Bedoel je dat je de ruimte tussen vloer en douchebak aan de voorzijde wilt dichtmaken?
 

Espaan

  • #4
Ik lees ook uit je bericht dat je de voorkant wilt dichtmaken. Klopt dat?

Hoe wil je het daarna gaan afwerken? Tegels, verf?

Stukken gipsblokken (netjes gezaagd natuurlijk :wink: ) en daaroverheen een kalstucmortel die tegen vocht kan is eventueel een optie als je daarna gaat verven.
 

Tomtom

  • #5
Sorry misschien niet echt duidelijk geweest.

Inderdaad: het gaat om de voorkant van de douchbak. Je kunt er nu zo onder kijken. Het gaat om de stuk tussen de vloer en de onderkant douchebak.

Daar zat celbeton met tegels erover, maar dat wil ik niet meer omdat we juist hebben gekozen voor grote tegels op de vloer en om dan kleine tegels te gebruiken vinden we niet mooi.

Nu dachten we aan zo'n plastic afdekstrip maar zoals ik al vertelde zijn deze helaas niet los te krijgen. Ben nu aan het brainstormen en vandaar dat ik ook dacht misschien hebben jullie nog ideeën, aangezien hier meer ervaring is op dit gebied.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Geen ideale oplossing, maar ik bedacht het volgende:
Kan je een mal maken van de ronding die je wilt hebben?
Vervolgens meerdere dunne lagen watervast triplex watervast verlijmen op deze mal. Vervolgens goed in de verf zetten.
 

Tomtom

  • #7
Aan zo iets zat ik ook te denken. 2 Vuren balkjes aan de hoeken maken en daar tussen multiplex spannen of zo maar ik dacht misschien is er ook nog een andere oplossing. Iemand anders ook nog andere oplossingen??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu