Modulerende thermostaat Remeha Celcia 15

Keeskees

  • #1
Mijn moeder heeft een nieuwe cv gekregen met een thermostaat van het merk Remeha Celcia 15. Het is een modulerende thermostaat. Ze heeft het of te koud of veel te warm. Kan iemand uitleggen, hoe zo’n thermostaat werkt? Wat zie je op het display, de gewenste temperatuur of de werkelijke temperatuur of beide? Hoe langzaam moet je de schijf verdraaien?

Alvast bedankt
 

Ron CV

  • #2
Hoe langzaam je de schijf verdraait maakt niet uit, de celcia is modulerend wat inhoud dat hij voortdurend "praat" met de ketel. Dit houdt in dat de ketel absoluut niet meer vermogen gebruikt als nodig om het huis op te warmen. Als uw moeder hiervoor een gewone aan/uit thermostaat heeft gehad zal dit wennen zijn omdat het nu langer duurt voor het huis warm is.
 

Emil

  • #3
Je kan er een gewoone aan /uit kamerthermostaat op zetten.
Alleen dan ben je wel duurder aan het stooken omdat je vraagt hij komt in gaat stooken tot hij op temperetuur is die u wilt hebbe'.

Bij moduleren tast de ketel het vermogen af wat heeft het toestel nodig om bij te verwarmen hij comunieceerd als het ware met het toestel.
Bij aan/uit doet hij dat niet.
 

Keeskees

  • #4
Hallo Ron en Emiel,
Bedankt voor jullie reactie. Inderdaad had ze hiervoor een gewone aan/uit thermostaat en het lukt haar nu nog niet om de temperatuur te regelen. 's Morgens wil ze hem op 20 zetten en 's avonds op 15. Moet dat goed mogelijk zijn? Hoe lang is lang is lang, voordat ze merkt of de thermostaat reageert (het vertrek is c. 40 M2, redelijk geïsoleerd). Zijn er nog meer verschillen t.o.v de aan/uit thermostaat om mee rekening te houden

Kees
 

Emil

  • #5
Ze kan het op de thermostaat zien daar word door middel van een vlam symbool aan gegeven of de ketel brand zie je het vlammetje dan brand de ketel.
Sommige thermostaaten geven een klikje als ze aan springen en zie je een vlammetje op de display van de thermostaat.
Mocht u hem gaan vervangen voor aan/uit let dan op.

De aansluiting op de print je kan hem waarschijnlijk niet zo verwissellen.
Kijk daarvoor in de documentatie bij aansluiting kamerthermostaat.

succes
 

Ron CV

  • #6
Hoe lang de aanwarming precies duurt kan ik niet zeggen maar ik heb al verhalen gehoort van 1 - 1.5 uur dat het langer duurt voor het warm is in huis.
 

Twanomega

  • #7
Hallo
mijn ervaring is dat de nacht temperatuur niet meer dan 3 graden lager moet zijn t.o.v dag temperatuur.dag 20 gr nacht 17.
De aanwarm tijd wordt hier mee aanzienlijk verkort.

twan
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #8
De temperatuur die hij aangeeft zonder te draaien is de woonkamer temperatuur.

Als je eraan draaid zie je de temperatuur knipperen die u wilt hebben.

Woning normaal 5 graden nachtverlaging toepassen is genoeg.

Alleen als de woning slecht op temperatuur komt maar 3 graden verlagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu