Mijn eerste laminaat vloer

Petervel

  • #1
Hallo,

Ik ga komend weekend voor het eerst een laminaat vloer leggen, en heb hier ff een of twee vraagjes over. Ik zit in een flatgebouw (6e verdieping), en ben bezorgd over geluidsoverlast. Ik ben nogal een nachtbraker af en toe, en wil geen ruzie krijgen met de benedenburen. Nu zie ik zowel tegels als rollen folie die allebei ongeveer hetzelfde claimen te doen. Ik zou zelf verwachten dat die tegels een stuk meer dempen, maar allebei staat er TNO 10dB demping bij. De rollen zijn wel een stuk goedkoper, dus zou me al snel 100 euro schelen die ik voor andere dingen kan gebruiken. Is het ok als ik die rollen neem, of krijg ik daar spijt van?

Verder nog even een design vraag.. Ik heb een kamer met aan een wand allemaal ramen op het westen. De Oostmuur is zwart geverfd en de andere twee zijn wit. Mijn meubels zijn vooral zwart en beukenhout. Welke kleur laminaat zou hier het best staan? Normaal zou ik iets van beuken nemen, maar omdat mijn meubelen ook al beuken zijn ben ik bang dat die dan wegvallen.. Misschien mooier om iets donkerder of lichter te nemen als vloer?
 

Pirke

  • #2
Die rollen zijn iets goedkoper en het werkt iets schoner.
Wat een gruwelijk nadeel is van die rollen folie is dat je vloer tijdens het leggen niet blijft liggen, maar ook daarna niet. Het schuift alle kanten op als je even vlot de huiskamer komt binnengestormt. Ik persoonlijk storm veel, dus ik moet dat niet hebben.

Volgens jou beweren fabricanten dat zowel de tegels als de folie dezelfde demping bezitten. Toch is mijn ervaring dat de tegels wel degelijk beter dempen. Het loopt ook iets zachter.

Over je designvraag wil ik me bijna niet wagen. Maar er zijn een beetje wit uitgeslagen eiken vloerpatronen die het misschien goed kunnen doen.
Of je schildert je zwarte muur weer wit....dan kun je alle kanten op. Zwarte muur....zo jaren 80!
:wink:

Ow... als er nu bijvoorbeeld tapijt ligt met een redelijk hoge pool, of goed dicht tapijt dan kun je ook dat gebruiken als ondervloer. Scheelt weer wat knaken die je dan aan mooie plinten kunt spenderen, i.p.v. die plakzooi.
 

Baksteentje C.

  • #3
Wat betreft de vloer; ik zou ook even nagaan bij de verhuurder/vereniging van huiseigenaren(?) of je überhaupt laminaat mag leggen in je appartement. Vaak wordt dat expliciet verboden.

Ik zou verder de zwarte muur ook weer wit verven; ik weet niet hoe groot je kamer is, maar zo'n donkere muur doet je kamer een stuk kleiner lijken.
 

Geus

  • #4
Over de designvraag betreffende het hout: Kwestie van smaak, maar gangbaar is dat je of kiest voor hetzelfde (echt beuken kan vloeken met nep-beukenlaminaat) of juist voor een vrij sterk contrast. Het is in ieder geval niet vanzelfsprekend dat je beuken meubelen passen bij een beukenlaminaat, dat komt vrij nauw en zal je echt naast elkaar moeten zien.
 

Jannes32

  • #5
Ik zou er een lichtere vloer bijnemen. Dat staat meestal wel netjes. Donker kan ook, maar je hebt ook al donkere meubelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu