Miele wasdroger verwarmt niet meer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Onze wasmachine was onlangs lek en we hebben hem toen gelijk stil gezet.

De ontzettend natte was hebben we toen in de droger gedaan. De wasmachine is inmiddels gemaakt en toen bleek dat de was in de droger helemaal niet droog was. Hij droogt dus helemaal niet meer.

Hij draait en doet verder alles. Ik heb wel eens gehoord dat als de belasting te zwaar is (natte was) er een zekering of iets dergelijk uit veiligheids redenen eruit springt.

Wij hebben een miele wasdroger. Heeft iemand een advies? Niet zoveel zin om weer de service dient te laten komen en in ieder geval al ruim 100 euro kwijt te zijn aan voorrrijd kosten en manuren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Waarschijnlijk is je verwarmingselement stuk.

Deze zijn meestal wel los te verkrijgen bij de onderdelenshop.
Dit is als het een veer is makkelijk te zien, als de veer stuk is. Als het geen veer is dan de weerstand doormeten of laten doen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wasdrogers hebben vaak een thermische beveiliging.

Dit is een knopje dat omspringt als het apparaat zijn warmte niet kwijt kan door bijvoorbeeld teveel was in de machine (vergelijkbaar met een moderne groepschakelaar in je stoppenkast).

De machine draait dan wel maar droogt niet. Bij Bosch moet je het achterpaneel losschroeven (torx schroefjes) en het kleine rode knopje indrukken. Bij Miele zal het net even anders zitten, vraag ergens informatie over waar je deze beveiliging kan vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu