Miele W750 wasmachine met deur en centrifuge probleem

Mrrepel

  • #1
Onze 17 jaar oude miele W750 wasmachine begint af en toe wat problemen te geven. De deur wilt soms niet open gaan, en hij pompt soms niet al het water weg als hij gecentrifugeerd heeft. Dit heeft de machine op alle programma's. 3 jaar geleden is de klok al eens vervangen.

Ik las op internet dat het misschien de hoofdmodule kon zijn welke defect is.

Weet iemand waar ik de fout kan gaan zoeken, en misschien welke componenten vervangen moeten worden ? Ik heb de unit nog niet eruit gehaald, maar ben kundig genoeg met de soldeerbout om zelf componenten te gaan vervangen als deze defect zouden zijn.

Alvast bedankt voor de gouden tip :D

Groetjes

MrRepel
 

Mrrepel

  • #2
Zowel de hoofdprint als de knoppenprint doorgesoldeerd. De centrifuge lijkt weer goed te werken en pompt het water volledig weg. Alleen de deur gaat niet open met het deurknopje. Ik moet nu aan het ringetje achter het klepje trekken.
 

P schijf

  • #3
Als de deur niet open te krijgen is, kan het wezen dat de deur schakelaar niet goed meer werkt.
Deze deur schakelaar is in wezen een electromagneet relais, op schakelplan papier die misschien in de machine ligt kan men dit in zien als A6 schakeling.
Deze schakelrelais zijn aardig aan de prijzige kant, in de onderdelen winkels kunnenz e vanaf 80 tot 150€ aangeboden worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu