Miele vaatwasser gaat niet verder in programma 1e spoelgang

Eluca

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn vaatwasser en wellicht kan iemand mij de hulpende hand bieden.

Het gaat hier om een miele vaatwasser inbouw model G693 SCU Plus (oftewel de Vita 75)

De vaatwasser neemt water tot zich (gecontroleerd door in de vaatwasser te kijken nadat water naar binnen is gestroomd) ik hoor de machine vervolgens een 3 tot 4 tal spoelingen maken waarbij duidelijk te horen is dat het water via de sproeiarmen door de machine word heen geslingerd.

Na een 5 tot 7 minuten stopt de vaatwasser met zijn programma, blijft het water in de vaatwasser staan, knippert het lampje van water af/aanvoer op de display.

Ik heb alle sproeiarmen gereinigd, de filters gereinigd, de terugslag ventiel (dat ding met die ijzeren bal heet zo geloof ik) gereinigd.

het slangetje van het overdrukkastje aan de rechtervoorkant met een zwarte slang van 1 cm, naar een soort schaal verwijderd en schoongemaakt/doorgespoeld.

De afvoerslang naar de machine toe doorgespoeld.
De filter voor de aquastop met tangetje verwijderd, gereinigd en gemonteerd.
De niveauschakelaar bij de circulatiepomp verwijderd en schoongemaakt, al hoewel dit niet nodig was volgens mij want ik zag weinig vuil. er zit geen slang tussen deze schakelaar en de circulatiepomp, hij zit er met een bajonetsluiting op.

De niveauschakelaar heb ik op geblazen, moest redelijk hard vond ik zelf.
er zitten drie lipjes op, 16, 12 en 14. in rust meten 16 en 14 door. als ik er op blaas meet 12 en 14 door. aan de stelschroef heb ik niet gedraaid want ik weet niet welke stand deze hoort.

er ligt geen water op de onderplaat, het sensor schuimpje is recht.

Overigens gebeurt dit bij alle programma's maar ook bij het spoelprogramma. water nemen, in sessie van 2 minuten ongeveer drie keer en dan stopt die, met een knipperend lampje.

Uitzetten en opnieuw opstarten zorgt ervoor dat de machine overigens
wel alles netjes afpompt.

Kan iemand mij verder helpen?

Met dank.

Luca
 

Eluca

  • #2
Jammer dat niemand dit probleem eerder was tegen gekomen en mij verder kon helpen maar dat gebeurd soms wel eens.

Ik was van plan om nog een poging te wagen voordat ik een monteur langs zou laten komen. (wat weer centjes kost, op zich niks mis mee, zij moeten ook verdienen maar toch liever zelf oplossen)

Ik heb alle slangen verwijderd van de circulatiepomp, de electra aansluitingen verwijderd. Vervolgens de pomp verwijderd door de bout aan de buitenzijde los te draaien en deze voorzichtig uit de machine te halen.

de kunststofdeksel met 4 torx bouten los geschroefd en vervolgens in de inlaat gekeken die in de "schaal"van de vaatwasser zit. Ja hoor, mijn kinderen houden van limonade drinken, nu zaten er iets van 7 van die plastic uitbreek dekseltjes tussen de schoepen gewormd. Vandaar dat de machine 3 tot 4 x probeerde om water naar binnen te halen.

nadat ik, gewapend met punttang en schroevedraaier, al die plastic troep heb verwijderd, de boel weer in elkaar gezet.

De vaatwasser pakt nu netjes in 1x water en staat nu al weer de 2e vaat te doen.

Opgelost.
 

Brommertje

  • #3
Dankje wel, dit is erg goeie info.

Gelukkig had ik niet zoveel problemen (F13) en heb ik 3x het watertoevoerfilter schoongemaakt. Pas bij de 3e keer heb ik uiteindelijk ook het groene dopje onderin de waterinlaat er uit gehaald en schoongemaakt.
Was niet makkelijk om het filter er zonder kleerscheuren uit te krijgen, maar t is gelukt en hij werkt weer als tevoren.
 

SandrineF

  • #4
Kan iemand mij verduidelijken met foto's waar ik precies moet zijn ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Jawel hoor, in een nieuw te maken topic.
Topic kapen is niet toegestaan en u hebt geen info zoals type van de machine vermeld.
Daarnaast ook even vermelden wat de machine op welk programma een storing geeft of niets doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu