Miele Vaatwasser 660 SC pomp niet af

A

Anonymous

Gast
  • #1
Onze Miele vaatwasser G 660 SC pomp zijn vuil water dan wel en dan niet af.
Ik heb inmiddels zo goed als het gaat de filters schoongemaakt, maar weet nu niet verder.
Wie kan mij een goede tip geven

Harry
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als u het filter wegneemt ziet u een kunststof huis met een metalen beugel er overheen, neem de beugel los en verwijder het huis, Hieronder bevind zich de pomp-vin van de afvoerpomp, mogelijk dat er vuil tussen de pomp-vin zit. Draai de vin met de hand rond, deze moet soepel draaien. Een andere mogelijkheid is dat de afvoerpomp gewoon defect is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
De pomp-vin in dit huis werkt perfect. Waar nu te zoeken? en ... Zijn er ook bouwtekeningen van deze vaatwasser op internet beschikbaar ?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Miele heeft geen tekeningen online beschikbaar. Het kunststof huis, waar de stalen kogel in zit, kan ook defect/gescheurd zijn. Ook komt het voor dat de lagerbushouder van de pomp bij een temperatuur van 65 graden kromtrekt en de boel daardoor blokkeerd.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Wat is nu de beste aanpak. De Vaatwasser uit de keuken halen en van de zijkant/onderkant kijken of ...... vervangen/schoongemaakt moet worden ??
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Beste Harry, als je nu eens goed leest en doet wat de collega verteld, dan is je probleem snel opgelost ZONDER uit te bouwen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Beste heren, ik heb jullie reacties goed gelezen, maar de vaatwasser begint altijd zijn programma met het wegpompen van overtolllig water. Het afpompen werkt als een tierelier, maar het water gaat niet weg!!!, dus niks met temperatuur en/of kogel (heb ik ook gecontroleerd) Het moet dus achter de pomp in een afvoer of sluitstuk zitten
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Miele
Beste Harry, zit de afvoer via een aanluiting geschroefd in de sifon? Dit wil nogal een verstopping geven, haal de slang eens van de sifon los en controleer of de slang op het einde wel schoon is, gooi evt wat water in de machine en kijk of hij dit er uit gooit, zoniet, dan is de afvoerslang verstopt OF geknikt( kan bij inbouw voorkomen), in dat geval zal je moeten uitbouwen .
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Uiteindelijk toch maar uitgebouwd en zie, er zit een knik in de afvoerpijp. Nu werkt ie weer als vanoud.

Iedereen bedankt voor de reactie :!:

Ondanks alles ben ik toch weer een en ander wijzer geworden.

Harry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu