Miele T565C droger met brandlucht en stop eruit

Hans Walrave

  • #1
We hebben een Miele T565C wasdroger (condens). Sinds deze week ruiken we een stinkende (brand-)lucht als hij enige tijd draait. Ook sprong de zekering er op een gegeven moment uit. Op zich lijkt hij goed te werken, trommel draait normaal, ventilator draait, wordt goed warm. De stinkende lucht is na het openen van de deur niet te ruiken in de trommel en ook de uitgeblazen lucht stinkt niet. Het komt dus ergens van buiten de trommel.
Ik heb de ventilator-motor al gedemonteerd, maar daar was niets aan te zien/ruiken. De trommelmotor en waterpomp zijn niet zo makkelijk te demonteren (denk ik), dus ik weet nog niet hoe die eruit zien.
Wat zou het probleem kunnen zijn, en hoe demonteer ik de trommelmotor en waterpomp?
 

Ronaldooo

  • #2
Ik zou eerste even de bekabeling langslopen vanaf de stekker (deze ook controleren). Goed checken bij de trekontlastingen, kijken of condensatoren een rare kleur hebben of "opgeblazen" uitzien, schroef verbindingen (kroonstenen) kunnen ook lostrillen en daardoor gaan vonken en warmlopen.
Zo te horen heb je keiharde sluiting. (het was toch de zekering en niet de aardlek he, die eruit sprong.)
een rotte kabel of verbinding kan soms heel hard stinken...daardoor lijkt het soms erger dan het is.... wel iets aan doen want het is een bekende veroorzaker van brand.

Succes
Ron
 

Hans Walrave

  • #3
Bedankt voor de tip.
Ik heb nog eens wat meer schoongemaakt en nagekeken. Hij heeft nu een keer gedraaid zonder veel stank. Als de droger een tijdje draait gaat de ventilator van de condensor aan. Het blijkt dat in deze uitgeblazen lucht waterdruppeltjes zitten. Volgens mij is dat niet zoals het hoort. Klopt dat? zo nee, zijn dan de rubbers van de condensor kapot of versleten? of kan er een andere oorzaak zijn?
gr. Hans
 

Hans Walrave

  • #4
Gisteren na 2 droogbeurten (jaja wassen gaat natuurlijk wel gewoon door....) toch weer wat van de stank geroken. Kon 123 de bron niet vinden. De achterkant van de droger, waar het verwarmingselement zit, kon ik niet lange tijd met vlakke hand aanraken wegens hoge temperatuur. Lijkt me op zich vrij normaal, toch?
De motor van de trommel daarentegen was ook heet en kon ik ook niet lang aangeraken. Ik weet niet wat voor temperatuur zo''n motor normaal gesproken bereikt, maar dat lijkt me toch niet zo normaal. Klopt dat, of is dat op zich geen aannemelijke reden van de stank?
gr. Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu