Miele Softtronic W4616 probleem

Geoffrey

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Miele softtronic W4616. Ik heb deze wasmachine van iemand overgenomen, echter een kleine kanttekening is dat de machine enige tijd heeft stil gestaan. Bij mij onduidelijk of dit enigszins kwaad kan.

Het probleem waar ik tegen aan loop is als ik een wasprogramma wil gaan draaien de machine bij het onderdeel spoelen ermee stopt. Eerder in het programma gaat het lampje overdosering ook al branden, dit terwijl ik zonder zeep was. Watertoevoer geeft pas storing op het moment dat de machine met het onderdeel spoelen wilt gaan beginnen. Vreemd genoeg lukt het de machine het wel eerder in het programma om water in de machine te krijgen. Ik heb als suggestie gekregen dat de pompjes en slangetjes van mijn zeepbakje verstopt zijn, was ook daadwerkelijk het geval en deze heb ik schoongemaakt. Na deze handelingen blijf ik dus tegen dit probleem aanlopen. Iemand een andere suggestie wat er mogelijk nog meer aan de hand kan zijn?

Ik hoor het graag!
 

Collinh

  • #2
Ik heb dit probleem ook eens een keer gehad.

Even een paar vragen:

Pakt hij wel gewoon water

Draait de trommel tijdens het spoelen/wassen in het geheel niet of maar 1 kant op?
De draairichting word omgeschakeld door een relais, deze maakt mogelijk een slecht contact.
 

Geoffrey

  • #3
Bedankt voor je reactie!

Ik heb nogmaals een wasprogramma gedraaid en uitvoerig opgelet wat de machine doet.
Allereerst wou ik proberen de machine eens op 95 graden te laten draaien, vooral om het feit dat de machine langer stil heeft gestaan. Opvallend was dat de machine geen water kreeg en al veel eerder ging storen op zijn watertoevoer. Vervolgens gekozen voor "miniwas" en daar kreeg de machine wel een bodempje water, wat overigens bijna te verwaarlozen is. Je hoort de machine eerst even een tikkend geluid maken en vervolgens hoor je het water stromen dit herhaalt de machine zo'n 3x, maar er komt dus maar een klein laagje water. Machine gaat vervolgens weer gedurende een paar minuten draaien en zoals je al eerder aangaf valt het op dat de trommel alleen met de klok meedraait. Zoals altijd stopt het programma zodra de machine moet gaan spoelen. Je hoort dan de machine dood vallen en daarna in storing gaat.
Is dit allemaal te danken aan een relais die slecht contact maakt? Verstandig dus om de printplaat na te gaan lopen? Zou er mogelijk ook nog een probleem kunnen zijn aan de pressostaat? Daar werd ik namelijk ook over getipt.
 

Collinh

  • #4
Er zijn ook nog een paar andere zaken waar je na toe kunt kijken:

kijk ook eens naar een slecht contact aan de niveaudetectie

Al naar de pressostaat gekeken, een van de twee schakelmomenten kan wel eens niet goed of hoogohmig door komen.
Vergeet ook de slang naar deze niet, kan vervuild zijn met zeepresten.
Een enkele keer is het een verbrand / vastgebrand contact in de schakelklok.
Of iemand heeft per ongeluk de programmeerstand ingeschakeld en iets verkeerd ingegeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu