Miele Novotronic Super W934 wasautomaat.

R. Sluysmans

  • #1
Hallo Klussers,

Ik heb een probleempje met mijn wasmachine. Onder het wasprogramma gaat het lampje watertoevoer af en toe knipperen. Ook gaat hij regelmatig op storing en blijft het lampje constant aan en geeft de display 3 streepjes. Ik heb het waterslot al verwijderd. De zeefjes gecontroleerd. Het ventielblok gecontroleerd op vervuiling. De slangen en de "spoelbak"gereinigd. Zit er een niveausensor voor het water in ? Als deze blijft hangen (in lage stand) geeft deze dan ook watertoevoer storing aan ?

Wie kan mij helpen ?

Met vriendelijke groet Ralph Sluysmans
 

Helper

  • #2
De machine moet binnen een bepaalde tijd gevuld zijn met water. Het knipperende lampje watertoevoer geeft aan dat het te lang duurt. Komt het vullen van de machine met water boven bv 3 min uit dan valt de machine in storing. Gaat pompen en stopt daarna het programma met drie streepjes ---.

Meestal wordt dit veroorzaakt door een te lage waterdruk. Of een defecte kraan, draai de kraan maar eens dicht en dan weer open een goede kraan kun je een paar volle slagen opendraaien.
 

R. Sluysmans

  • #3
Hallo Helper,

Ik heb het waterslot ertussenuit gehaald. De opbrengst is dan een stuk groter. Maar af en toe gaat hij dan toch nog op storing. De wateropbrengst van de kraan is goed. Deze levert met gemak een halve emmer in 25 seconden.

Zit er niet een vlotter in de defect / vervuild kan zijn ?

Met vriendelijke groet Ralph Sluysmans
 

Helper

  • #4
Nee er zit geen vlotter in de machine, ik begrijp dat je er een extern waterslot op had zitten. Alleen als er een aquastop aan de slang vastzit vanauit de fabriek en een lekbak onder de machine dan zit er een vlotter in de machine. Maar dan zou je een andere storing hebben,

Draait de kraan wel goed open zoals ik al eerder opmerkte. Het probleem duidt echt op te weinig water(druk) binnen de gestelde tijd.
Probeer ook eens een programma met voorwas dan gebruikt de machine een ander ventiel dan bij de hoofdwas.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu