Miele condensdroger t585c condensatorpomp storing

Martyn81

  • #1
Beste klusidee forum lezer,

Ik heb een condensdroger van miele novo super t585c met een probleem. Na veel zoeken denk ik het probleem gevonden te hebben. De condensatorpomp werkt even bij het starten van een programma maar daarna bij de eerste keer dat de draairichting van de trommel verandert slaat hij af en gaat vervolgens niet meer aan wat resulteert in een vochtprobleem door de hele machine heen.
Heeft iemand dit probleem ook gehad of weet iemand een oplossing dan hoor ik dat graag.
Groet martijn
 

HarryO

  • #2
Maak de pomp met de vlotter schoon en probeer opnieuw.
 

Martyn81

  • #3
Dank voor je snelle reactie, ik heb alleen al alles schoon gemaakt. ook de pomp zelf al getest hij heeft drie kwartier kwartier zonder problemen gedraaid op het aanrecht, dat was tevens een test voor mij hoe warm hij zou worden omdat ik hem anders zou kunnen schakelen op bijv. de motor van de trommel en dat hij permanent zou draaien. Maar hij wordt dan toch wat te warm en dat vind ik een te groot risico op brand of smelten van omheen liggende onderdelen. hij stopt gewoon op een bepaald moment als hij gemonteerd zit in de machine. Er komt op een bepaald moment ook water te staan in het onderste deel van het kunststof voorste deel vlak voor de ventilator. Heb je nog een tip of advies?
Alvast bedankt.
gr. martijn
 

HarryO

  • #4
Werkt de vlotter wel goed? Beweeg de schakelaar van de vlotter eens op en neer.
Meet ook of er wel 230V vanuit de machine komt.
 

Martyn81

  • #5
Beste Harry,

Ik heb de vlotter bekeken en deze heeft geen spanning dus doet ook niks maar de pomp werkt even als je de machine aan zet totdat de trommel de eerste keer van draairichting wisselt daarna niet meer voor de rest van het programma.
Ook de motor die de condensor moet koelen doet maf hij begint wel maar daarna stopt hij en lijkt het of hij telkens even een spanninkje krijgt hij draait dan voor 2a3 seconden en stopt weer. Er zit vocht door de hele machine heen maar dat zal wel komen omdat de de condensor niet gekoeld wordt. Zou de computer in de war kunnen zijn of moet ik ergens anders aan denken? is die te resetten?
Ik hoop dat je een idee hebt.

groet Martijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu