Mexicaans grenen naar koloniaal

Sandra74

  • #1
Hoi
Ik heb een vraagje, wij hebben nu mexicaans grenen meubelen die eigenlijk nog wel in goede staat zijn, maar waar wij op uitgekeken zijn. Nu heb ik toevallig via marktplaats 2 nachtkastjes gekocht die een heel mooie koloniale kleur hadden. Bijna zwart zo donker, maar toch met een warme gloed erin. Nu zouden we graag de meubels ook in die kleur willen . Maar hoe pakken we dit aan? Doe je dit met een beits? Of met antiekwas? De kleuren interieurbeits die ik bij de bekende dhz zaken heb gezien komen niet overeen. Ebben is te zwart met een grijze gloed en dus niet warm, en wenge is te bruin. Hebben jullie enig idee ?
Alvast heel erg bedankt!
Gr. Sandra
 

Mechas79

  • #2
Het probleem is dat u de natuurlijke koloniale kleur terug wilt zien op een andere meubel die van oorsprong Mexicaans grenen is. Natuurlijke kleuren van houtsoorten zijn zeer lastig na te maken, en helemaal moeilijk is het dan, op het moment dat 1 van die kasten de echte kleur al heeft!!

Vervolgens komt er nog eens bij dat ook de kleur van de ondergrond, kleurbepalend werkt..

Dit is ook de reden dat ik mij afvraag of het zin heeft om alles te beitsen met 1 lak..verschil zul u altijd blijven zien..

Gr
 

Micha Bremer

  • #3
De exacte kleur krijg je nooit. Maar je hebt koloniaals en koloniaals en daar zit blijkbaar heel veel verschil in. Ik heb zelf een keer een grenen salontafel helemaal afgeschuurd inclusief de poten en alle richeltje en uitsparingen en vervolgens behandeld met Ceta Bever Colors of Forest, volgens mij de noten uitvoering verkrijgbaar bij de Praxis. Hoe meer laklagen hoe donkerder het wordt en hopelijk kom je dan bij de kleur die je moet hebben. Zo niet dan heb je je in ieder geval weer een paar week vermaakt want het is wel veel werk.

groeten,

Micha
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu