Metsel cursus

Cepterbi

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil leren metselen en heb een beetje op cursussen zitten zoeken in de buurt van Tilburg. De dichtstbijzijnde is in Turnhout en twee avonden in de week een jaar lang.

Dat vind ik eigenlijk nog wat ver dus ik had de stiekeme hoop dat iemand mij een tip kon geven van een cursus dichter in de buurt. Een opleiding red ik niet naast de 40 uur die ik al moet werken. Het hoeft ook niet te sjiek. Ik wil maar een schuurtje en schutting kunnen metselen.

Ik hoop dat iemand een goeie tip heeft.

Dankjewel,

Richard
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Tilburg en Turnhout ligt niet zo heel erg ver uit elkaar.
Maar bedenk je wel, dat de belgische en nederlandse manier van metselen nogal verschillen, van elkaar.

Veel kun je ook hier op het forum vinden, wat betreft metselen.
 

Cepterbi

  • #3
Ik heb inderdaad in belgie een cursus stukadoren gehad en daar zijn ze vooral in het volwassen onderwijs erg van de traditionele of ambachtelijke methodes. Vind ik eigenlijk wel leuk aan belgie.

qua theorie snap ik inmiddels wel wat ik moet doen om een muurtje te metselen maar mijn ervaring van de stukadoorscursus is dat oefenen in een "veilige" omgeving goed is voor het zelfvertrouwen en dat je dan ook zeker weet dat je een fout goed corrigeerd en of dat überhaupt nog kan.
Zodoende dat ik alsnog die cursus wil gaan doen.

Moet ook bij gezegd worden dat door de subsidie van belgie de opleiding maar 120 euro kost voor een heel jaar. Ik weet dan ook dat het een longshot is naar iets anders/beters te zoeken maar dacht misschien weet iemand iets.

in ieder geval bedankt voor je reactie
gr richard
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is een koopje voor zo'n lange cursus! Maar zo'n opleiding is goed als je je brood ermee wilt verdienen, voor een thuisklusser misschien wat veel van het goede.

Er zijn veel meer plekken om zo'n cursus te volgen. Ik zou denken aan een avond of zes, dan moet je het wel onder de knie hebben.

Je kent deze site? Daar staan ook veel tips op. Vroeger stond er een hele goede presentatie op met filmpjes hoe je moet metselen, maar die kan ik niet meer vinden. Ik heb het hier van geleerd, en vervolgens gewoon gaan doen.

Verder kan je ook op youtube veel info vinden. En als je een metselaar of voeger aan het werk ziet, kan je die ook bekijken en wat vragen.
 

Cepterbi

  • #5
Juist vanwege de prijs ben ik in belgie gaan kijken maar jij bent ook niet de eerste die zegt dat metselen zonder opleiding ook prima te doen is. Ik krijg als het zover is ook hulp van familie die wel kunnen metselen maar ja, voor 120 euro ECHT leren metselen is ook wel leuk.

Bedankt voor de tip over de site. Die is idd erg informatief en misschien moet ik er ook maar gewoon aan beginnen. Aan het metselen dan.

In ieder geval bedankt voor je reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
3
1
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu