Meterkastaansluiting zonnepaneelinstallatie

Mauricepeters

  • #1
Ik ga op mijn huis 5300Wp aan zonnepanelen leggen. Nu begrijp ik dat je dat niet op één groep van 16a kunt zetten. Mijn meter kast is een driefasekast met 3x25ampere. Als ik nu twee vrije groepen koppel dan kom ik wel aan het benodigde amperage. Mijn vraag is alleen moet ik dan twee fase gebruiken of één. Dit lijkt mij onwaarschijnlijk omdat de hoofdstop hierachter maar 25A is.
Ik ga dit natuurlijk wel laten doen door een vakman met een nette rekening voor de verzekering maar ik wil wel graag zelf weten hoe het moet. Dan weet ik zeker dat het goed komt.

Mocht ik wartaal uitslaan dan hoor ik graag van iemand hoe het wel moet
Groet

Maurice
 

Dirkinbrabant

  • #2
Ik heb 4400 Wp aan panelen en idd twee groepen op twee fasen, wel zo evenwichtig. Kijk ook wat je huidige meter aankan als je gaat terugleveren. In principe draait een ferraris(draaischijf)meter terug, maar er zijn meters met een terugloopblokkering. Ik heb zelf een digitale (niet-slimme) meter met vier telwerken voor dag/nacht en heen/terug. In dat geval wel een overeenkomst aangaan met je energieleverancier om je teruggeleverde stroom vergoed te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
13
Gerelateerde onderwerpen
Boiler en meterkastaansluiting testen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu