Met welk apparaat vloerverwarmingsbuis testen ?

Nachtwacht

  • #1
Goedendag,

ik ben op zoek naar de benaming van apparatuur om vloerverwarmingsbuis te testen.

Ik ben bezig met het aanleggen van vloerverwarming en zou graag de afzonderlijke groepen testen voordat ik ze in gebruik neem.

Ik heb gezocht op drukmeter en manometer maar kan daar niet echt iets specifieks voor vloerverwarming voor vinden.....

Dus graag hoor ik hoe dergelijke apparatuur heet zodat ik eens kan zoeken of dat betaalbaar genoeg is om aan te schaffen.

bvd
 

Chathanky

  • #2
Zoek maar eens op afpersgereedschap.
Laat de wapenhandelaren links liggen die hebben niet wat je zoekt. :mrgreen:

Of "Dichtheidscontrole"
Of "meetapparatuur Dichtheidscontrole "
 

Nachtwacht

  • #3
Wel een filmpje en andere dingen gevonden als ik zoek op afpersen van vloerverwarming maar het echte "afpersgereedschap" kom ik nog even niet tegen....

Ik vermoed dat het dus toch nog even anders heet helaas....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Even de waterleidingdruk er op ?
 

Chathanky

  • #5
Net wat Jan zegt de waterleidingdruk er op en een meter er tussen. Bij afsluiten van de afsluiters die wel goed moeten kunnen afsluiten zal de druk niet of nauwelijks mogen zakken.
Het koude leidingwater wel even de kans geven om op temperatuur te komen anders zie je de manometer stijgen.
En eventueel het expansievat buiten de meting houden.
 

Nachtwacht

  • #6
Nog niet mogelijk helaas. Verdeler etc hangt allemaal nog niet en de groep voor de badkamer gaat ruim voor die tijd aangelegd worden zodat het ruim de tijd krijgt om te drogen (de rest van het huis wordt een droogsysteem zonder cement)

Daarom dus een appart metertje wat ik zoek. Zodat ik kan testen voordat ik verdelers of waterleidingen aan kan sluiten.
 

Xr8

  • #7
Koop een kogelafsluiter en een 1/4" manometer. Deze kun je aan de afgaande kan in de kopelafsluiter monteren. De slang vol water laten lopen en het uiteinde afdoppen. Dan de slang op druk brengen en de kraan dicht zetten. De manometer zit nu aan de kant waar druk op staat.

Wil je een hogere druk hebben dan zou je even een perspomp erop kunnen zetten en de druk opvoeren naar 6 a 7 bar.

Succes.
 

Nachtwacht

  • #8
Als ik het goed begrijp gebruik je dan dus eigenlijk de druk die op de waterleiding staat (geen idee hoeveel druk dat is) om de slang te vullen en daarna te kijken of die druk er op blijft zitten gewoon door de manometer op de buis te monteren. Klinkt logisch, je hangt hem dan dus "gewoon" aan de waterleiding. Nog steeds het probleem dat ik geen waterleiding in de buurt heb maar daar is met flexibele buis waarmee ik mijn waterleiding zelf heb aangesloten nog wel een mouw aan te passen...

Toch ook eens kijken of ik een betaalbare perspomp kan vinden. Lijkt me net iets betrouwbaarder dan de waterleidingdruk. (zal wel niks uitmaken maar voelt zo aan :D )

Bedankt voor alle tips
 

Xr8

  • #9
Klopt. De waterleiding druk kan verschillen. Het hangt ervan af waar je woont. Zit je met hoogte verschillen dan kan het een aantal bars zijn.

Bij ons zit de druk tussen de 2 en 3 bar. Als er een lek is dan zie je dit op de meter echt wel. Neem een meter welke tot 4 bar gaat. De schaal verdeling is dan groot, lekkage zul je dan snel zien.

Mijn ervaring is dat je aan de meter op de perspomp niet altijd wat hebt. Deze gaat bij ons van 0 tot 60 bar. Over een hele kleine schaalverdeling. Zet zelf als het nodig is ook zo'n kraan ertussen. Werkt prima.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu