Met spoed advies gevraagd! Douche onbruikbaar!

Polletje Piekhaar

  • #1
Sorry klussers, maar ik heb zoals jullie aan de foto's zien niet veel tijd om het forum af te zoeken naar mogelijke oplossingen. Ik heb helaas direct hulp nodig, dus ik hoop dat jullie me willen helpen.

Laat ik eerst de foto's maar geven, die zeggen meer dan woorden:





Wat begon als een eenvoudig "een paar tegeltjes vervangen en opnieuw voegen" is uitgemond in een klein drama.
De bouwer heeft het destijds niet zo nauw genomen:
- Gewone gipsblokken gebruikt, die ook nog eens niet geimpregneerd zijn en dus erg watergevoelig.
- Een redelijk groot aantal tegels is gescheurd op de naden van de gipsblokken doordat de blokken niet goed gelijmd zijn en/of de lijm niet flexibel genoeg is geweest.
- De hechting van de lijm op het gips is niet goed, waardoor een aantal tegels gewoon loskomt.
- De gipsblokken zijn her en der aangesmeerd, maar ook hierbij is de hechting niet goed en heeft de smeerlaag losgelaten.
- De kraan heeft gelekt op de s-koppelingen en de tegels waren natuurlijk niet (goed) afgekit, dus is de betonmuur kletsnat en heeft de kraanbeugel lekker zitten oxyderen achter de tegels. (kwam door de tegels heen)
- Via de pluggen van twee rekjes is water in het gips gedrongen en is het gips gedeeltelijk weggespoeld.

De tegels in de hoek heb ik met kimband en al weg moeten halen (snijden), omdat anders alle hoektegels op het gipsmuurtje eraf kwamen. Het kimband zat namelijk wel goed vast aan de tegels, maar niet aan het gipsmuurtje.

Ik heb geen tijd, geld en zin om de hele badkamer op dit moment over te doen. Ik wil wel weer thuis kunnen douchen ;-)
Ik heb 38 reserve-tegels liggen en er nu 36 nodig. Niet veel marge dus.

Wat zou ik volgens jullie moeten doen om op korte termijn de boel waterdicht weer in gebruik te kunnen stellen? Tips en truuks graag.

M.vr.gr.,
Paul
 

Droid

  • #2
Polletje Piekhaar schreef:
Ik heb geen tijd, geld en zin om de hele badkamer op dit moment over te doen. Ik wil wel weer thuis kunnen douchen ;-)
Ik heb 38 reserve-tegels liggen en er nu 36 nodig. Niet veel marge dus.
Pleisters op een bloedende wond...

Ik zou er toch echt voor kiezen om de tegels er af te halen, goed voorstrijken (waardoor je het waterdicht maakt) en opnieuw tegelen. Misschien niet de hele badkamer, maar de douchehoek zeker!
 

Millew

  • #3
Een noodoplossing:
Repareer alleen t.p.v. de kraan en hang voor de gipsmuur een douchegordijn.
 

BeeTeeWee

  • #4
Toch ALLE tegels van de douchehoek maar verwijderen, anders blijft het een probleem. Restpartijtje wandtegels / mozaiektegels voor een habbekrats op de kop tikken op Marktplaats, muurtjes opnieuw voorstrijken en met nieuwe kimband/kimpasta en opnieuw tegelen en waterdicht voegen. Siliconenkit rond de kraangaten niet vergeten!
 

Bprosman

  • #5
Ook ik zou kiezen om niet te repareren maar (tijdelijk) de wanden te beplakken met plastic. Dan kun je EN douchen en tegelijkertijd de rest van de tegels er af halen (naja na het douchen dan), voor iedere tegel die je er nu bijplakt vallen er door het voch er toch weer 2 af, zonde van je tijd en je tegels.

Groeten, Bram
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dit zijn gewoon standaard witte tegels is te verkrijgen bij een tegelspeciallist,achter op staat vaak de naam van de tegel.

Of neem hem mee als voorbeeld.

Dus gehele tegels verwijderen alle lijm resten weg halen.

Muur inpregneren met voorstijk.

En water bestendige tegel lijm alles weer plaatsen.

Denk ook om evt kimband te plaatsen in de hoeken.

Alles goed voegen en afkitten.
Vooral de kraan
 

Polletje Piekhaar

  • #7
E.e.a. is opgelost (ben net klaar met kitten) doordat een van mijn buren nog een flinke (eigenlijk enorme) partij van dezelfde tegels (zelfde bad) had en ik toch de hele douchewand over kon doen.
Andere tegels gebruiken was geen optie, omdat -al was het niet goed zichtbaar op de foto's- er nog een badkamer aan de douchehoek vastzit, die ook van vloer tot plafond getegeld is en ik niet -en mijn vrouw al helemaal niet- met twee verschillende tegels op de muur ga zitten.
De tegels zijn overigens grijs en niet wit en waar wij mannen 10 tegels van 1 kleur zien, ziet mijn vrouw 10 tegels met 10 verschillende kleuren :( Ander bad = andere kleur en ik heb het wel eens uitgetest door ze voor mezelf aan de achterkant te merken, maar ze pikt ze er zó tussenuit :shock:

Allen bedankt voor de reacties, je gaat in zo'n situatie zitten twijfelen en dan is het fijn om even iemand anders z'n mening te horen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu