Mestgoot dichtstorten

Turbo MacKwek

  • #1
In de vloer van onze 80 jaar oude schuur, die tot 30 jaar geleden als stal in gebruik is geweest, ligt nog een mestgoot. Die ligt danig in de weg, en de tegels die em afdekken zijn een beetje wiebelig, dus we willen em volstorten.

Mijn vraag is denk ik vrij simpel. Moet ie helemaal vol beton of kan ik de onderste 30 cm ook met wat makkelijkers/goedkopers opvullen en alleen een toplaag van beton storten? Zo ja, wat? (we hebben in ieder geval volop puin en afgegraven slechte tuingrond liggen, en toevallig ook een flinke lading piepschuim)

De goot is ong 40 cm diep en op andere plaatsen waar door de betonvloer heb moeten boren, kwam ik na een centimeter of tien uit in de koude grond. (of kwam er in ieder geval aarde naar boven bij het klaren van de boor)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kan prima met (drukvast) piepschuim. Maar de aansluitnaden zijn wel belangrijk, die gaan snel loskrimpen. Dat doen ze trouwens ook als je het wel helemaal volstort.

Plaats eens een foto. Wat voor functie krijgt de ruimte en wat voor vloer komt erop?
 

Turbo MacKwek

  • #3
Foto even niet voorhanden, maar de ruimte wordt een nachthok voor geiten. Er komt dus alleen stro op en het is eigenlijk vooral belangrijk dat je er niet doorheen zakt en dat er geen mest door kan sijpelen...

Heel hoge eisen voor nu zijn er dus niet, maar ik wil mezelf niet in de voet schieten door nu voor de snelle oplossing te kiezen en daar mezelf over 20 jaar mee voor mn kop te slaan...

Verder wordt dit ons eerste 'betonwerkstukje'. Er zal in de toekomst nog genoeg beton gestort moeten worden in ons huis, waar de eisen aan de afwerking wel wat hoger liggen. Dan kun je het maar beter al een keer gedaan hebben...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Vloeistofdicht is lastig (vooral de naden). Ruw de aansluiting goed op (bv. hogedrukreiniger) en boor/lijm wat wapening in. In de sleuf een netje Ø8-150 waarbij er op 3cm van de randen in ieder geval een staafje ligt.

Alternatief is gewoon loshouden en later dichtkitten.

Het beton hoeft maar 10cm dik te zijn. Probeer het meteen op de juiste hoogte te smeren. En smeer het als het aan begint te trekken nog eens goed af. Dan verdicht je het oppervlak waardoor het vloeistofdicht wordt (soort vlinderen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu