Melding na verzending e-mail

Fwalraven

  • #1
Welke Ict-er/computerfreak weet wat onderstaande melding betekend wat ik ontvang na verzending van een e-mail naar een bepaald email adres?

This is an automatically generated Delivery Status Notification.
Your message has been successfully relayed to the following recipients, but the requested delivery status notifications may not be generated by the destination.


Frans
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De ontvangende server geeft aan dat de emails naar de volgende postvakken zijn bezorgt, maar dat vanuit deze postvakken de gevraagde ontvangstbevestigingen mogelijk niet verzonden zijn.
 

Fwalraven

  • #3
The headhunter,

Dus de mail is wel aangekomen, alleen er wordt geen ontvangstbevestiging terug gestuurd waar wel om wordt gevraagd?

Frans
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat klopt, je krijgt dan geen ontvangstbevestiging / leesbevestiging.

Leesbevestigingen (via het internet) zijn toch al een erg onbetrouwbaar gebeuren.

Ze werken wel in/via programma's zoals Windows Mail / Outlook (en andere opvolgers van Outlook Express) en Thunderbird, en vele andere programma's die op mailservers van bedrijven draaien.

Je bent dan wel aan de instellingen van de ontvanger overgeleverd: heeft hij versturen van bevestigingen uit staan, dan krijg je ze niet.

Maar online Mailers zoals Gmail doen helemaal niet aan leesbevestigingen: als je daarnaartoe een mail stuurt met verzoek om leesbevestiging, dan ziet de ontvanger dat niet eens en heeft ook geen mogelijkheid die bevestiging terug te sturen.

Stuur je met Gmail een mailtje, dan kun je daaraan ook niet toevoegen dat je een leesbevestiging wilt ontvangen.

Eigenlijk werkt dat 'zien of het bericht gelezen is' nog het beste binnen mailservers van bedrijven. Daar kun je het mailtje vaak ook nog 'terughalen' indien het nog niet gelezen is.
 

Fwalraven

  • #5
Duidelijk, bedankt voor jullie reactie.

Frans.
 

Adello

  • #6
Maar stel: Ik heb een eigen server die ik gebruik binnen mijn bedrijfje. Heb ik dan ook nog een aparte mailserver nodig om te werken met leesbevestigingen binnen het bedrijf?

link verwijderd, lees de forumregels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu