Meister of Quickstep laminaat?

Jeroen.hhw

  • #1
Beste medeklussers,

sinds november vorig jaar hebben we een koophuis. Hierin ligt nu nog een tegelvloer in de woonkamer. Deze vloer vinden we dermate lelijk dat we een laminaatvloer er overheen willen leggen. Natuurlijk eerst een vochtscherm en dan van die 7mm groene platen (parquetfelt) erop maar dan? We twijfelen heel erg tussen Meister en Quickstep, ze zijn allebij in de kleur te krijgen welke wij willen. Het zou gaan tussen de Meister LD300/20 en de Quickstep Perspective v2. Wie heeft er ervaring met deze vloeren? En zijn er misschien nog andere merken welke heel geschikt zijn voor in de woonkamer (waar in de toekomst kindjes op gaan spelen enzo)

Thanks!
 

Laminaatman

  • #2
Dit forum is niet bedoeld voor het advies van merken. Google eens op 'vergelijken kwaliteit laminaat' en je kunt vast zelf wel uitvinden welke laminaatcollecties het beste zijn. Veel succes bij je zoektocht !
 

Jeroen.hhw

  • #3
Dat heb ik al gedaan, weinig hits en alleen maar reclame. De meest recente vergelijkingstest is van 4 jaar geleden en dus verouderd. Daarbij ben ik gewoon benieuwd wat de ervaringen zijn van mensen op dit forum.
 

Laminaatman

  • #4
Op merken ga ik dus niet in, hier is dit forum nogmaals niet voor bedoeld.

In het algemeen is de kwaliteit van een laminaat afhankelijk van de toplaag (HPL of DPL), het kernmateriaal (dichtheid en vochtresistentie van het materiaal), de klikverbinding (welke treksterkte kan de verbinding doorstaan) en de slijtwaarde van de toplaag.

Deze zaken worden getest en weergegeven in de gebruiksklassen van laminaat, die lopen van W21 tot en met W23 voor huishoudelijk gebruik, waarbij W23 geschikt is voor alle ruimten in huis buiten de vochtige ruimten waar iedere fabrikant zijn eigen voorwaarden voor stelt. (daarnaast zijn er voor openbare ruimten gebruiksklassen W31 t/m W34 voor projectgebruik).

Hopelijk heb ik je hier wat meer zoekstof mee gegeven en kun je zo tot een beslissing komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Er worden op dit forum geen merken beoordeeld of genoemd.
Vandaar het slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu