Meerpuntssluiting met oude deurknop

Knar48

  • #1
In de voordeur van mijn zoon willen we het oplegslot vervangen door een meerpuntssluiting met deurkruk binnen en knop buiten.
Hij heeft net als de rest van de straat nu nog een koperen knop die hij het liefst wil handhaven. Hij wil liever geen groot schild buiten. Voor de cilinder heb ik een klein messing schild met kerntrekbeveiliging kunnen vinden. De oude knop kan ik ook wel monteren.

Mijn probleem is: hoe monteer ik de kruk aan de binnenkant zonder de kans te lopen dat hij op den duur losgetrokken wordt. Bij de standaard oplossing zit de krukas draaibaar aan het buitenschild vast.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Er zijn speciale krukstiften voor halve krukken of draaibare knoppen in de handel
 

Knar48

  • #3
Dat weet ik maar waar maak ik die halve krukstift aan vast? Ik wil niet de kruk uit de deur trekken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Een zgn wisselstift gebruiken, deze klemt vanaf de binnenzijde vast. Persoonlijk vind ik het wel ondingen, de laatste keer een schild met de kruk eraan vast toegepast icm met zo'n stift, dan is de kans dat je alleen de kruk in je handen hebt een stuk kleiner.
 

Knar48

  • #5
Bedankt voor jullie reacties.

Het wordt dus waarschijnlijk een kruk die aan het binnenschild vastzit en die een halve krukstift bedient.
Ik bedenk nu dat ik het binnenschild kan vastzetten met houtschroeven van bijna 4cm lang. Ik kan immers door het slot heen schroeven op de plaats waar normaal de fitsschroeven zitten. Nu nog zo'n schild vinden waar de kruk aan vast zit. Suggesties?
 

Ralph

  • #6
Laatste suggestie is dat je op moet letten dat dat slot sleutelbediend is en niet kruk bediend. Anders krijg je aan de buitenkant nooit je deur open.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu