Meerdere lampen/fittingen aansluiten op 1 schakelaar..

Lucaskemper

  • #1
Goedendag,

Ik wil een lamp maken en deze gebruiken voor fotografie. ik heb uitgerekend dat ik ong 35 gloeilampen, dus fittingen nodig heb hiervoor. die worden dan vastgemaakt op een cirkel van een meter diameter..

is dit mogelijk?? Zo ja, hoe kan ik dit het best doen, kan ik hier verhuisfittingen voor gebruiken?? ik heb hier geen flauw idee van namelijk..

Alvast bedankt,
Lucas
 

@$T

  • #2
Geef eens wat meer gegevens zoals het vermogen van de lampen En waar wil je de cirkel van maken. Op wat voor spanning wil je het geheel aansluiten.
 

Lucaskemper

  • #3
Dat zal van hout gemaakt worden, geen idee wat voor vermogen.. als ik 35 lampen van een laag wattage erin zal zetten zal dit bij elkaar nog steeds veel licht opleveren denk ik.. dus misschien 25watt.. het mooiste is als dit aangesloten kan worden op 230 volt..

ik zal erbij zeggen dat ik totaal geen idee van electriciteit en lichten heb ;)..
 

@$T

  • #4
Ik heb niet zo veel verstand van fotografie maar waarom neem je niet 1 lamp van 500w? dat lijkt mij gemakkelijker dan 35 fittingen met elkaar verbinden. Zeker als je geen verstand er van hebt kan dit rare toestanden veroorzaken zoals brand wegens slechte verbindingen.
 

Lucaskemper

  • #5
Die heb ik ook zeker wel,, maar het moet uitendelijk een cirkel worden waardoor je heen kan fotograferen, en als je dan 1,4, of 10 lampen hebt krijg je geen egaal licht. het moet net zoals dat ronde tl-licht zijn,, overal in de cirkel gelijk licht,,
 

@$T

  • #6
Ik denk dat je dit het beste met prikkabel kunt doen. Maar kijk eerst eens of je nog 35 lampen van 35 watt kunt kopen. Dan koop je vervolgens een losse prikkabel en losse prikfittingen. deze zijn er in E14(kleine fitting) en E27("normale"lampen). 35 lampen van 25w is geen probleem want het totaal is 875watt en dat is makkelijk met een schakelaar te doen. Denk ook eens om er een dimmer van 1000 watt voor te zetten dat is misschien wel gemakkelijk
 

Lossesnoerenboer

  • #7
Ja ik ben ook beniwud naar hoe dit moet voor mijn tuin, weet iemand welke draden ik moet hebben en dergelijke want ik kan niet 10 fittingen proppen in 1 kroon steentje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Even een nieuw topic openen wan t topic kapen is niet toegestaan. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu