MDF plaatje tegen staal van auto

Martin_

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb ben van plan om een versteker te monteren in mijn auto. Het idee is om deze te monteren aan de zijwand in de kofferbak. Ik wil dan een MDF plaatje waar al boutjes in zitten voor de bevestiging van de versterker zelf op het staal monteren (achter de bekleding dus).

Nu wilde ik dit doen met Pattex Powerfix tenzij jullie iets beters kunnen aanraden, maar het echte probleem is hoe ik het vast krijg. Ik moet dus op een of andere manier een uurtje of 4 druk uit kunnen oefenen op het plaatje, weet iemand hoe ik dit slim aan kan pakken?

OF weet iemand een "snellere" verbinding? Het moet wel sterk zijn, aangezien de versterker zo'n 7,5 kilo weegt verdeeld over een oppervlak van 30x30cm en hevig kan trillen door hobbels ed.

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Beter een L-vormig stuk blik met popnagels aan een draagbalk o.i.d. vastpoppen. Daarop het stukje MDF vastschroeven en daarop weer de versterker.

Denk nl. dat een stuk MDF plakken niet sterk is; grote kans dat het MDF net onder de lijmlaag afbreekt
 

Martin_

  • #3
Hm ja dan kan ik 'm beter gelijk schroeven, het is dan jammer dat er dan 4 gaatjes zitten maar die kan ik eventueel later nog weg werken.

Maar ik ben zo bang dat er wat 'vitaals' zit waar ik dan in schroef :lol: aan de andere kant is de plek waar ik 'm op wil monteren de wielkast, ik ga nog even een 2e keer kijken ;)

in ieder geval bedankt voor de suggestie!
 

Fiesiekus

  • #4
Als je toch wilt lijmen: gebruik een stuk multiplex of gewoon massief hout en lijm met montagekit. Gebruik de vast-los-vast methode en het kan een stootje hebben. Wel onder druk (24 uur) laten uitharden.
 

Kloek77

  • #5
Ik zou zeker geen gaten boren in de wielkast;
dikke kans dat deze later door gaat roesten.
Kan die versterker niet gewoon aan de achterbank geschroefd worden?
 

Sanderzzp

  • #6
Wat voor auto is het? Golf, Astra merk en model
 

Bas de Bouwer

  • #7
-Gewoon een goede LIJMkit gebruiken. Hybrafix super 7 bijvoorbeeld (bij de betere ijzerwarenwinkels verkrijgbaar). Deze hebben een hoge aanvangsterkte.

-Druk kun je uitoefenen door een lat tussen de ene zijde van je auto en de plaat MDF/Multiplex te klemmen (iets langer zagen en ertussen buigen)

Ben in geen geval voorstander van schroeven/boren/poppen in plaatwerk van je auto zonder dat je zeker weet dat er geen bekabeling/leidingen of zelfs je tank achter zit. Je zal niet de eerste zijn die zijn benzinetank lek schroeft/boort. :shock:

Succes ermee!
 

Barkmakker

  • #8
En hoe zit het met die wielkast waar je het op wilt lijmen: is dit aan het buitenplaatwerk? Dan zou ik het zoieso niet doen, omdat je het dan altijd gaat zien aan de buitenzijde. Blik en zeker bij een vlak stuk kan makkelijk vervormen. Als je er iets zwaars aan gaat hangen zonder dit te ondersteunen kan je de randen van het vlak (randen van de mdf plaat in jouw geval) gaan zien in het buitenplaatwerk. Zou het nou een statische last zijn is het niet zo'n probleem, maar tijdens het rijden is jouw (zware) versterker geen statische last meer.

Succes, Mark
 

Bas de Bouwer

  • #9
Lijkt me sterk dat een plaat de hele body vervormd :? . Er is toch altijd sprake van een binnenbeplating en een buitenbeplating?
 

Fiesiekus

  • #10
In mijn P-Partner hangen complete opbergstellingen aan gepopte stalen profielen. Denk dat dat heel wat kilo's meer zijn dan die amplifiër waar we het over hebben. Als je die verbindingspunten een beetje handig uitkiest, kan je daar prima spullen aan hangen. Auto's zijn toch niet van marsepein?
 

Bas de Bouwer

  • #11
Die nieuwe skoda wel :P in de reclame
 

Barkmakker

  • #12
Fiesiekus schreef:
Als je die verbindingspunten een beetje handig uitkiest, kan je daar prima spullen aan hangen.
Juist: dat kan dus wel, maar een wielkast is een ruim begrip, dit kan dus ook boven de binnenwielkast tegen de flank aan zijn. En dan moet je wel uitkijken dat je niet tegen de buitenplaat plakt.
Bijna elke (aannemers)bus wordt toch ook naderhand voorzien van houten platen of ragels op de stijlen, maar nooit direct op het plaatwerk geplakt.

Mvg, Mark
 

Bas de Bouwer

  • #13
Zoals fiesiekus al zei: het gaat hier om een versterker of iets in die zin. Wat zal dat wegen een kilo of 5 max??

Volgens mij moet je met lijmkit een eind komen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Martin schreef:
Het moet wel sterk zijn, aangezien de versterker zo'n 7,5 kilo weegt verdeeld over een oppervlak van 30x30cm en hevig kan trillen door hobbels ed.
Misschien handig om eerst even een reactie af te wachten van TS, zijn laatste post was 1 febr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
3
5
10
2
1
11

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu