MDF paneeldeuren, goed idee?

Eatme

  • #1
Hallo,

Ik sta op het punt om paneeldeuren aan te schaffen. Ze komen te hangen in metalen opdek-kozijnen in de maten 201x83 en 201x73.

Nu kan ik ergens met korting massief MDF deuren kopen. Is dit erg veel zwaarder dan de standaard (massieve) paneeldeuren van bv Cando of Signo, welke van hout met een mdf toplaag zijn gemaakt? En is dit type deuren uberhaubt geschikt voor metalen kozijnen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat massief mdf veel zwaarder is dan hout met mdf.

Bij een bouwmarkt kunt u dat uitproberen door de twee soorten op te tillen.
 

Eatme

  • #3
Dat idee had ik ook al. Ook omdat het om opdekdeuren gaat met paumellen, waardoor je niet zomaar een scharniet extra erin zet en je de scharnieren ook niet kan vervangen voor een zwaarder type.
 

Red

  • #4
Een timmerbedrijf dat ook dit soort 100% MDF deuren verkocht, rade mij deze af omdat ze meer de neiging zouden hebben tot krom trekken.

Ik heb nu deuren gehangen waarvan het karkas van grenen is en de panelen van MDF. Zelfs deze deuren zijn zwaar, veel zwaarder dan een doorsnee board deur.
 

Eatme

  • #5
Bedankt voor je antwoord. Ik had in mijn vorige huis ook paneeldeuren van cando en deze waren inderdaad veel zwaarder dan de boarddeuren die ik boven had. Ik vindt ze alleen veel mooier. Ik vroeg me alleen af wat de ervaringen waren met MDF deuren, ook wat kromtrekken betreft. Als je een stuk MDF een paar nachten in de regen laat liggen is het zo krom als een hoepel dus daar heb ik niet zoveel vertrouwen in als materiaal voor deuren.
 

Eatme

  • #6
Ik heb nog een aanvullende vraag : Op de site van o.a. Cando en staat dat gekochte deuren binnen 2 weken afgelakt en afgehangen dienen te worden. Nu wil ik de deuren een week of 5 van tevoren aflakken. Als ik ze dan plat nog een paar weken liggend bewaar, is dit dan een probleem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het is beter de deuren staand op te slaan met dunne latjes er tussen om vochtophoping en daarmee kromtrekken te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu