Max. lengte afvoerslang vaatwasser

Markjans

  • #1
Hoi,

Ik ben aan het overwegen om een vaatwasser aan te schaffen, maar de enige plek is rechts van het aanrechtblok. De aansluitingen voor water en afvoer zitten echter aan de linkerkant van het aanrechtblok, waar een wasmachine staat.

Aangezien we in een huurflat wonen, wil ik geen gaten in de kastjes van het aanrecht maken om er dwars doorheen te gaan met leidingen. De rug van het kastje waar de afvoer van de wasbak zit is op een beetje een rare volgorde in elkaar gezet, waardoor die er niet uit te schroeven is (ik denk eerst erin geschroeft en later pas de afvoerpijpen aan elkaar gelijmd, waardoor de rug altijd aan die buis blijft hangen en hoogstens een paar cm naar voren kan).

Nu is mijn idee om zowel de water aanvoer, als de afvoer voor de plint langs te leggen. Als die hoog genoeg zit valt dat ook niet op. Dat zou echter wel betekenen dat de afvoerslang minimaal 3,5 meter lang zou moeten zijn (keukenblok bestaat uit 3 kastjes en is 170cm breed).

Is dit een probleem?
De vaatwasser gaat dan op dezelfde afvoer als de wasmachine aangesloten worden (even een t-stuk met cifonnetje ertussen plaatsen). zouden jullie dan aanraden om dit zo laag mogelijk te doen, of eerst met de slang nog wat omhoog gaan?

Dank alvast voor jullie hulp! Groeten,
Mark
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
3,5 meter is te lang voor de afvoerslang, dat gaat niet goed.
Is het niet mogelijk de vaatwasser op de wasmachine te zetten ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu