Materiaal bouten aluminium / rvs

Ronaldstolk

  • #1
Hallo

ik heb een eetkamertafelframe met beugeltjes van RVS 304, dat moet vastgezet worden aan een tafelblad met aluminium kokers. Oftewel, RVS 304 beugeltjes op aluminium kokers. Ik wil dat doen door in de alu kokers draad te tappen. Nu zit ik alleen in dubio welk materiaal bout ik moet nemen. Iemand adviseerde mij om zeker RVS te nemen, want dat gaat goed samen met aluminium (reageert niet / corrodeert niet e.d.), maar elders lees ik weer dat rvs en alu juist weer helemaal geen goede combi is?

En als rvs en alu juist niet goed samen kunnen, is het dan verstandig bijvoorbeeld een stukje huishoudfolie ofzo tussen de beugel en de koker te leggen om direct contact te voorkomen?

Graag reacties!

Bedankt,

Ronald
 

Tiho

  • #2
Daar heb je kunststof sluitringen voor. Het staat binnen neem ik aan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Daar zijn kraagringen voor.

 

Tiho

  • #4
Komen die dan ook tussen het beugeltje en de poot jan?

Er vanuit gaande dat het binnen is, zou zelfs wanneer het geregeld vochtig wordt er geen galvanische corrossie zijn. Het potentiaalverschil tussen beide is 0,51 volt.

Zelfs buiten houden beiden het prima uit naast elkaar is mijn ervaring.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik zou me niet druk maken om de aantasting tussen de twee metalen maar met de ringen is het zeker geen risico.
Er moeten dan ook ringen/plaatjes tussen de beugeltjes en de poten, anders helpt het nog niet, deze ringen zijn om contact tussen bout en beugeltjes te voorkomen.
Helemaal te voorkomen is het niet, de rvs bout wordt immers in aluminium gedraaid, er blijft (minimaal) contact tussen twee metalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu