Massieve binnendeuren t.b.v geluidsreductie

Rosas

  • #1
Wij hebben een open trap in de woonkamer. Deze hebben we dichtgemaakt en een trapkast eronder laten maken.
Toch is er nog veel geluidsoverlast naar boven.
Nu dachten we aan de volgende maatregelen: trap bekleden (lelijk), de hardboarddeuren vervangen door massieve deuren.
De deuren hebben kieren onderin t.b.v ventilatie, maar rondom hebben we kieren wel eens voorzien van isolatiestrips. Maar deze hebben niet veel geholpen. Als de kinderen liggen de slapen kunnen wij beneden geen tv aanzetten :(

Zouden de massieve deuren helpen?

Alvasr bedankt.
 

Poster

  • #2
Hallo

Dan is het wel heel gehorig, de Tv zal niet staan te bulderen.

Volkern glasloze deuren zullen wel wat helpen, maar door plafonds gaat ook veel geluid, en probeer contact geluid te vermijden.
Geluidsbronnen op dempers enz.
Heb ik gedaan met mijn studio-boxen, scheeld enorm, vooral voor de buren.


Grt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Bij alles wat je doet moet je rekening houden met de eigenschappen van geluid.
Geluid transporteert het eenvoudigste via lucht en harde materialen en wordt weerkaatst door harde materialen.
Wil je geluid dempen dan mag er dus geen open (lucht) verbinding zijn en zullen de tussenliggende materialen zo zacht mogelijk moeten zijn.

Bij ons in de beveiliging hebben we vaak het tegenovergestelde probleem nl. aan de andere kant van de deur is het sirene geluid niet hard genoeg.
2 x met de schaaf onder de deur door om de spleet wat groter te maken doet dan vaak wonderen en geeft zomaar een paar dB extra geluid zodat je wel binnen de normen zit.

suc6

Gerrit
 

Rosas

  • #4
Het probleem zit het ook in de richting, dat klopt,. Beneden hebben we een stenen vloer, de trap is niet bekleed en boven ligt overal laminaat.
De deuren kierloos maken kunnen we helaas niet, i.v.m. ventilatie. Maar massieve deuren zullen niet veel bijdragen volgens jullie?|
Dan maar eerst de trap bekleden en dan verder kijken? wij houden niet zo van tapijt vandaar overal gladde harde vloeren.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Persoonlijk verwacht ik (weet wel bijna zeker) dat een dichte deur met een flinke kier er onder vrijwel niets uit zal halen.

Maar waarom moet er naar boven geventileerd worden?
Zijn er boven geen ventilatie openingen die gebruikt kunnen worden zodat de deur wel dicht kan? Of wordt er gebruik gemaakt van hete lucht verwarming?

Als de ventilatie boven zelf gerealiseerd kan worden dan kan nl. wel een massieve deur met bijv. een valdorpel geplaatst worden die het geluid naar boven probleemloos tegen zal houden. (een valdorpel kan ook in een niet massieve deur geplaatst worden maar dat hangt af van de kwaliteit van de binnendeur)

suc6

Gerrit
 

Rosas

  • #6
We hebben balansventilatie thuis. Daarom de grote kier onder de deur, groot = +/- 1 cm.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Er zitten twee deuren tussen en de tv kan niet aan? Dat is vreemd. Ik neem aan dat je de tv wel op een normaal volume hebt.

Als de kinderen écht niet kunnen slapen (de meeste wennen wel lijkt me), dan kan je overwegen de deur helemaal geluidsdicht te maken. Voor de ventilatie kan je een rooster in de deur zetten. Die roosters zijn er ook in een geluidswerende versie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu