Massief Parket op houten ondervloer

Dubbeldekkert

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb sinds gisteren de sleutels van m'n appartementje in Amsterdam en ben dan ook al flink aan het klussen. Ik heb voor een mooi prijsje een massief beuken parketvloer van Juncker (22mm dik) via marktplaats op de kop weten te tikken.

Het appartement komt uit de jaren '20 van de vorige eeuw en de ondervloer is dus van houten planken. Momenteel liggen hier houten multiplex platen op waarop een tapijt is verlijmd. Dit is relatief makkelijk los te trekken en laat wel wat lijmresten achter.

Nu ben ik rond aan het kijken voor een degelijke ondervloer zodat mijn onderburen zo min mogelijk last van me krijgen. Ik kom dan ook uit bij een ondervloer van Unifloor en dan wel de Soundex ondervloer. Dit is de enige ondervloer die ik kan vinden die ook bij massief parket een 10dB demping garandeert.

De onderkant van deze platen is van softboard en ik vraag mij af of ik dit direct op de houten multiplex platen kan leggen en of ik eerst lijmresten moet verwijderen of dat dit zichzelf egaliseert.

Verder sta ik uiteraard open voor suggesties wat betreft een andere ondervloer.


Groeten,

Dennis

 

Boortorenbouwer

  • #2
Er staat duidelijk "groot egaliserend vermogen". De platen zijn 11 mm dik. Dat werkt echt wel een 1 of 2 mm dikke lijm laag weg.

11 mm is wel extreme dik al zeg ik het zelf. Bij de bouwmarkt zijn ook wel dunnere te krijgen met dezelfde geluidsisolerende kwaliteiten én als goede bijkomstigheid, warmteisolatie! (groen schuimig spul met een gouden laagje erop. Weet niet meer precies hoe het heet. Is geloof ik 8 of 9 mm dik)
 

Dubbeldekkert

  • #3
Dank!
Zal morgenmiddag even langs de Hornbach rijden om het materiaal te bekijken :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu