Marynen droger viltring

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo klussers.

Van onze Marynen luchtdroger ( 3,5jr oud) is de vilten ring tussen trommel en behuizing kapot gedraaid. Ik had al tijden last van vlekken in de was maar nu weet ik dat het daar vandaan komt. Maar kan ik dit zelf vervangen en hoe dan?

Als het zelf kan natuurlijk.
Gr Diane
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Voorrand vervangen is zelf wel te doen, maar... de hele droger moet uit elkaar om er bij te kunnen.

Laten doen incl montage kan je 80 tot 100 euro kosten bij een goed reparatiebedrijf. (heb je ook weer garantie op de reparatie)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Is het erg ingewikkeld het demonteren van de droger of is het te doen voor een leek. Ben wel handig met een schroevendraaier enz. Of kan ik beter een monteur laten komen.. Ik heb er niks an als het ding uitelkaar is natuurlijk en ik er verder niks mee kan..

Ik hoor het wel.

Gr Diane
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als je niet onder de catagorie "Erg Handig" valt kun je mischien beter iemand laten komen. De droger moet nl bijna helemaal uit elkaar en er moeten diverse draden losgenomen worden.

Zoals er zijn:
bovenblad moet los,
achterwand moet los,
voedingskabel moet los,
aansluiting verwarming moet los,
snaar moet los,

als alles goed en los is kan de achterplaat nu MET de trommel eruit en kom je bij de voorrand. Deze moet eruit en vaak moeten ook de Teflon geleiders worden vervangen.

Teflon erin, viltband erin en de onderkant van de viltring aan de bovenzijde een beetje vastlijmen bij de teflongeleiders, viltband met siliconenspray goed inspuiten voor de gladheid, achterwand met trommel weer GOED terugplaatsen en vastzetten.

Verwarmingsbedrading weer vastzetten, motor OPSPANNEN ( met de klok mee draaien om de spanveer strak te zetten) en snaar monteren via de motoras om de spanrol.

Voeding aansluiten en bovendeksel monteren.

Als alles goed is gegaan werkt het nu weer.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Wauw dat klinkt niet alsof ik het ff doe. Dus toch maar op zoek naar een monteur. Bedankt voor je uitleg. Ik kan er alleen niks mee helaas. :cry:

Gr Diane
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu