Marijnen cmf 1000 archeon

Hellevoetsluis

  • #1
Hallo,

Ik heb hier een Marijnen cmf 1000 staan, bij deze zijn de koolborstels versleten,en dus aan vervanging toe, nadat ik eerst op het net op zoek ging vond ik de juiste koolborstels, bij een internet-onderdelenshop.

Helaas zie ik daar staan dat deze per stuk 35 euro kosten, een setje kost dan al 70,00 euro, voor dit zelfde geld koop ik een goed draaiende tweedehandse wasmaschine, vind dat bedrag dan ook absurd, de cmf 100 levert bij verkoop tweedehands nog minder op.

Het is zo dat de borstels kompleet met houder en plastic bevestiging moeten worden aangeschaft, terwijl het in eerste instantie puur om de stiften gaat, mijn vraag dan ook kan ik de stiften los krijgen ergens en deze monteren in de houder?

Op de stift zelf staat dit kenmerk : 94MF7.
Volgens mij kan ik wel een goede raad gebruiken, en eventuele betaalbare oplossingen zijn welkom, hoop graag iets van jullie te vernemen.

Mvg van Richard
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hallo Hellevoetsluis,

Je voert een nogal boze toon, om aan te geven dat je de prijsstelling van koolborstels niet correct vindt. Helaas kunnen wij daar toch echt ook niets aan doen, temeer daar je het maar één bedrijf hebt geprobeerd.
Wij zijn allemaal vrijwilligers, die proberen anderen met problemen aan hun apparatuur te helpen.

Koolborstels kosten meestal zo'n 40 euro per setje, maar dat kan varieren afhankelijk van merk en type, en of je originele koolborstels gebruikt of niet. Ervaring op dit forum is, dat gebruik van niet-originele koolborstels vaak nieuwe problemen geeft!

Ik betwijfel of je, wanneer je voor de prijs die jij noemt een tweedehands wasmachine koopt, een succesvolle aankoop doet. Ons forum staat vol met problemen met tweedehands aangeschaft witgoed, die pas na de aankoop gebleken zijn, en waar vaak niets meer aan te doen was. Ik zou zoiets dan ook nooit aanraden!

Je zou voor die koolborstels eens kunnen informeren bij een witgoed-onderdelenzaak, die vind je in het hele land.
 

Hellevoetsluis

  • #3
Hallo hier mijn antwoord op de marijnen cmf 1000.

Heb inmiddels koolborstels gekocht bij een witgoedspecialist in hellevoetsluis, alhier dan een prijsje van 22,00 euro voor een setje compleet.

Ben er hartstikke tevree over, de wasmaschine draait weer als een tierelier. Alleen maakt hij bij het centrifugeren een fluitend geluid en vind de wasmaschine toch aardig wat geluid produceren. Ik was een stillere gewend.

Maar goed is dit probleem ook weer opgelost, zou alleen een expert moeten laten luisteren naar de wasmaschine of hij onnodig veel lawaai maakt,volgens mij wel.

In ieder geval bedankt voor de reacties etc, en boos niet, maar was wel ontevree betreft de afzetprijs van de internetleverancier.

He bedankt en tot de volgende keer.
 

Hellevoetsluis

  • #4
Hallo hier wederom enige vraagjes betreft de marijnen cmf 1000.

Gisteren de koolborstels vervangen; proef gedraaid. De machine heeft continu goed gedraaid, maar maakt een enorm lawaai zodra hij begint te centrifugeren. Hij maakt dan een hele hoge fluittoon. Zodra hij dan weer langzaam draait heeft het een aanlopend geluid. Het is gewoon een ergelijk geluid wat me constant doet afvragen wat dit kan zijn.

Helaas heb ik de borstels er niet zelf onderuit gehaald. Ik weet nu dus niet hoe deze zaten. Bij het monteren gezien alwaar deze hebben gezeten door de sporen op de motor en klaarblijkelijk zitten deze wel goed.

Het heeft een continu aanloopgeluid, zoemend alsof er een dikke hommel in vliegt. Het geluid zit overal wel een beetje maar als ik mijn oor ten luister leg dan komt het vooral bij de motor vandaan.

Zitten ze dan toch fout die borstels, zijn er op het net montagefoto,s te vinden van de borstels om wat meer zekerheid te hebben?

Anderzins zat ik te denken aan de motor zelf. Ik ga hem er morgen weer onderuit trekken en het geratel opsporen. Ik denk in eerste instantie aan de borstels maar kijken of deze op een andere stand kunnen en dan kijken of hij nog ratelt, of iemand anders moet dit tegenspreken?

Desnoods neem ik de motor mee naar een witgoedspecialist om mij hierin wegwijs te maken, maar ik neem aan dat er vele mensen voor mij zijn geweest met dit probleem en alhier voor diverse oplossingen kunnen hebben.

De motor is bij deze wasmaschine een : MCA 38/64.


Hoor wederom graag iets van jullie.

Met groeten van Richard.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is via het forum moeilijk te beoordelen waar dat lawaai exact vandaan komt.

Het zou kunnen zijn dat de koolborstels nog moeten inslijten. Ook hebben we op dit forum meegemaakt, dat gebruik van niet-originele koolborstels problemen opleverde...

Daarom is motor meenemen naar een witgoedspecialist een goed alternatief!
 

Hellevoetsluis

  • #6
Hallo, hier nog even een aanvulling op de cmf 1000.

Inmiddels enige wassen gedraaid, hij doet het perfect en het lawaai lijkt ook minder te worden. Vermoedelijk dus dan toch, dat de koolborstels profiel moesten hebben om lekker te lopen.

Sluit hiermee het onderwerp af en hoop nog lang plezier te hebben van deze wasmaschine uit 1994!

Een ieder bedankt voor alle info en tot de volgende keer.
Mede succes met het forum.

Groet van Richard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu