Loze leidingen of boren in plavuizenvloer

Jos_td

  • #1
Binnenkort wordt in onze vloer vloerverwarming ingefreesd, hierover komen plavuizen. En ook de muren worden voorzien van sierpleister.
De kabels voor de cai, telefoon, luidsprekers en computers gaan momenteel door de kruipruimte en op de plek waar ze aangesloten moeten worden heb ik gat geboord in de betonnen vloer met vloerbedekking. Hierdoor heb ik weinig kabels over de grond liggen.

Maar omdat we nu vloerverwarming met plavuizen 'krijgen' weet ik niet hoe ik straks de kabel problematiek het beste kan oplossen. Het is namelijk niet mogelijk om met een holle plint aan de andere kant van de kamer te komen, doordat aan de zijkant een schuifpui zit. Ook in de muren wil ik zo weinig mogelijk hakken nadat de sierpleister is aangebracht.
Draadloos voor de pc zou dit een optie zijn maar de overige kabels blijven (nog) noodzakelijk.
Bij de opties heb ik al enkele mogelijkheden weergegeven, maar zijn er nog meer?

Opties:
- Weer door de plavuizen heen boren, er van uitgaande dat de leidingen van de vloerverwarming > 10 cm van de muren afliggen. Risico, dat de plavuizen barsten.
- Inbouwdoos en loze leiding in muur aanbrengen en deze in de kruipruimte uit laten komen. Zodat later de benodigde kabel er door heen getrokken kan worden. Zitten ze straks/toekomst nog wel op de goede plek.

Zijn er onder de lezers van dit forum tips hoe dit op te pakken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb op strategische plekken in de vloer klapdeksels geplaatst, gesloten liggen ze even hoog al de vloer en merk je er niets van, indien nodig klap je de deksel omhoog en kan de bedrading erdoor, de deksel blijft dan mbv een steun ca 1 cm openstaan.
Onder die deksel heb ik 4x 3/4 buis geplaats waarvan steeds 2 naar de vorige deksel gaan en 2 naar de volgende.
Zo kan ik overal de vloer in en weer uit zonder breken.
Ik heb altijd binnen 1,5 m een invoer punt zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu