Loskomende stukken pleisterwerk bij verwijderen behangpapier

Korneel

  • #1
Hoi,
ik ben ermee bezig om schuimvinyl-behang te verwijderen. Over het algemeen gaat dit vrij vlot, het behang is met grote stukken te verwijderen, zelfs zonder het eerst met product te besmeren.
Hier en daar in de hoeken en aan de ramen komen kleine stukjes pleisterwerk mee. Dit is niet echt een probleem, is terug bij te werken.
Nu, er is op een bepaalde plaats een kleine vierkant meter mee afgekomen.
Kan ik hier als onervaren klusser zelf aan beginnen, of is hier vakmanschap voor vereist?
Iemand hier ervaring mee of tips voor?

groet
 

Sjaan Smit

  • #2
Ga je weer behangen of wat is de bedoeling? Ik ken je kluskwaliteiten niet en of je iemand bent die wel iets wil proberen maar ik zou een m2 wel zelf proberen te helen....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Eerst uitzoeken hoe de staat van de rest is, is die hechting als niet goed dan kan je beter de gehele muur opnieuw (laten) doen.
 

Korneel

  • #4
Het is de bedoeling om opnieuw te behangen (ben er voorlopig nog niet uit welk soort behang te kiezen, moet er ooit gewoon makkelijk terug af gaan) en hierover te verven.
buiten sommige plaatsen blijf het pleisterwerk goed zitten dus ik verwacht/hoop dat het bij enkele stukken blijft. wat klussen betreft probeer ik me gewoonlijk met zoeken en gezond verstand te behelpen en dit lukte tot nu toe vrij goed. met plakwerk heb ik geen ervaring en wil eens horen of er dingen zijn waar je op moet letten als je iets grotere stukken opnieuw gaat doen.
thx
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Beklop eerst de rest van de muur / wand eens: zit er lucht achter ( holle toon ) dan kun je dat er ook af bikken.
 

Honingimker

  • #6
Ik ha precies hetzelfde probleem, loskomende stukjes stuc met behang. Daarachter zat een losse soort kalkcement/mortel. Zoals Kees al zegt eerst de gehele muur controleren dmv kloppen. Ik heb ervoor gekozen de stukjes zelf bij te werken.
Eerst een goede hechting op de ondergrond smeren (bv kompaktuna), vervolgens heb ik met een spaan jointfiller op de gaten gesmeerd (heel rustig en herhaldelijk smeren, de gehele plaats insmeren, rondom pick(niet vzan links naar echts of boven naar beneden, maar overal wat) eerst erop smeren, en dan later gladstrijken,w aarbij je wat filler verwijderd. 1 dag laten drogen, gladschuren met handschuurder met gaasband. Dan jointfinisher eroverheen smeren, die ook weer laten harden en gladschuren.
Dan een primer om de zuigende werking op te heffen, eventueel hechting en behangen maar. Gewoon durven met die filler en finisher, goede stroperige pasta maken, is easier dan je denkt.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu