Loodslab onder deurkozijn openslaande deuren 1e etage

PMKoning

  • #1
Dag klussers,

omdat ik op de BG maar last blijf houden van lekkage ben ik op onderzoek uit en vermoed ik dat de loodslab niet op de juiste manier onder het kozijn zit van onze openslaande deuren op de eerste etage.



Voor de beeldvorming nog even: de betonnen balkon vloer ligt ca 10 onder de bovenkant van de dorpel en de loodslab zit dus van onder om de dorpel heen gevouwen. Als het nu dus regent lijkt het mij dat het water erin kan lopen... Is dat de bedoeling of moet ik het anders maken?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Je zou verwachten dat het lood naar beneden gevouwen zit, want zo hoort het normaal gesproken ook.
Kan je een plank losmaken en nog een foto maken?
 

PMKoning

  • #3
Nee dat gaat helaas niet zo makkelijk, de vloer is vrijwel een geheel. Maar ik weet zeker dat het een L vorm is die dus naar boven toe open staan. Ik kan mss wel morgen van de kopse kant nog n plaatje schieten.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Het stukje lood wat links op de foto op de vlonderplanken ligt, loopt het omhoog gezette lood daaronder door?
Om het lood naar beneden te vouwen zal er toch ruimte gecreëerd moeten worden, of de planken losmaken, of doorzagen maar dan hou je een spleet over van een paar cm.
 

PMKoning

  • #5
Vakantie voorbij, dus toch weer verder op onderzoek! Want er is kennelijk genoeg regen gevallen, zoveel dat de muur na een week droog weer nog steeds helemaal nat is...

De vlonders zijn inmiddels omhoog, dus een betere foto lukt nu wel. Ook heb ik ff een schetsje gemaakt zoals het u zit.







Kan iemand me vertellen of dit goed is of dat ik de loodslab moet kantelen naar beneden (de "L" vorm dus ipv omhoog naar beneden moet wijzen).

Of dat het zelfs nog anders moet?

Dank!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Het lood hoort naar beneden te wijzen, maar het mag eigenlijk geen contact maken met het horizontale vlak ivm capillair opzuigen. Het opstandje is wel erg klein, is het afschot wel goed geregeld, anders is dit heel moeilijk waterdicht te krijgen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Nu (stand omhoog) is je loodslab een opvangbak die al het water naar binnen voert... Dat is dus niet goed. Met de loodslab naar beneden voer je het water af, onder het vlonder. Dat is dus wel goed.

Degene die het vlonder heeft gelegd, heeft waarschijnlijk niet goed opgelet... :mrgreen:

NB: wel even al het vuil goed weghalen, en eventueel een dikke ril bitumineuze kit/reparatiepasta om het cement tussen de loodslab en de dakbedekking aanbrengen.
 

PMKoning

  • #8
Dank voor de reacties!
Van het weekend weer verder aan de slag geweest om de boel verder op orde te krijgen.

Ik heb over de rand van de dakbedekking tot precies onder de loodslab een rand flexibel "lood" (lijkt meer folietape) met een soort bitumen laag geplakt en daarover heen de loodslab weer naar beneden gevouwen. Het leek me dat op die manier er een soort "schubben"structuur zou ontstaan: eerst het bitumen, daar dan de rand "loodtape" overheen en dan de loodslab daar weer overheen.



Vervolgens heb ik al het hout kaal gehaald en grof geschuurd en de boel lekker laten drogen de afgelopen dagen en gister einde middag het eerste laagje grondverf gezet. Vandaag de achterste rand (tegen het opstaande houtwerk) voorzien van een hoekje kit om te voorkomen dat daar weer water in blijft staan en dan de rest van de week elke dag weer even een laagje verf erbij.
Dan kan het hopelijk er nog een paar jaar tegenaan voordat de oude dorpel na een kleine 100 jaar dan toch een keer vervangen zal moeten worden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu