Logen van buffetkast

Liesbeth53

  • #1
Wij hebben een oude buffetkast die tig keer is overgeverfd.
Ik herinnerde me dat je zoiets kunt logen. Had voor een ogen van vroeger een vriend die iets op een kast smeerde, een tijd liet staan en dan met een plamuurmes alles eraf schuurde.
Dus ik naar een winkel waar ze van alles hebben en vertel wat ik voor ogen heb. Ik krijg een grote bus ?......chloride? mee. Word nu gebruikt voor schoonmaken voor dierspullen, maar vroeger ook als loog gebruikt. Hij kent de verhoudingen niet. Dus aan de gang. Als ik water bij het goedje doe wordt het portje erg warm. Als ik het op het deurtje aanbreng wordt het na verloop van tijd keihard en kun je het er met een plamuurmes afhalen en de verf blijft zitten. Dat laatste is dus niet de bedoeling. Weet iemand de verhouding?
:?:
Al vast mijn hartelijke dank.
:P
 

Pepjo

  • #2
Wat je bedoelt is waarschijnlijk verfafbijt, wat in de verfzaak en bouwmarkt gewoon kant en klaar in een pot te koop is.

Op de verf smeren, even in laten trekken en daarna de verf eraf krabben.

Wel handschoenen aan en evt gezichtsbescherming, want het is behoorlijk agressief spul.
 

Liesbeth53

  • #3
Nee, ik bedoel geen verfafbijt.
Ik bedoel Loog. Alleen als ik daarnaar vraag kan niemand me er aan helpen en komen ze met de gewone verfafbijt.
Loog is iets anders. Dus in het vorige verhaal vertelde ik al dat iemand me een bus van dat spul heeft gegeven, maar dat moet je dan met water verdunnen.
In ieder geval bedankt voor je reactie. :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als ik water bij het goedje doe wordt het portje erg warm.
Dat is sowieso de verkeerde volgorde, het goedje hoort aan het water toegevoegd te worden.
Ik weet het niet 100% zeker maar het mag volgens mij helemaal niet meer door particulieren gebruikt worden, alleen in speciale baden bij bedrijven nog.
Het is gevaarlijk spul, er is adembescherming, gezichtsmaskers, beschermende kleding en handschoenen voor nodig om het te gebruiken.

Niet gebruiken dus maar bij een gespecialiseerd bedrijf laten logen.
 

Liesbeth53

  • #5
Tja, gevaarlijk spul dat weten we.
Maar we zitten hier in Frankrijk :roll: dat gaat er wat anders aan toe dan in Nederland.
Het spul heb ik trouwens wel in Nederland gekocht ergens op het platteland bij Welkoop. Daar stond het bij de afdeling voor koeien enzo. Men gebruikt het dan o.a. op het moment van epidemiën om alles schoon te "bijten".
Deze man wist dat het in het verleden ook gebruikt werd om verf en lak af te logen maar wist de verhouding niet. Vandaar dat ik nu op zoek ben naar de verhouding.
Je kan hier waar wij zitten in Frankrijk nu niet direct veel mensen vinden die dit doen. Logen van oude buffetkasten. Ze gooien deze kasten meestal op het vuur achter het huis zijnde ouwe rotzooi.

Wij redden hier en daar nog wel eens wat bij vrienden en ons huis staat al aardig vol met dat soort dingen. Allen het gebrand en gekrab zijn we een beetje zat en we storten ons nu op het logen.

Even wat achtergrond info. :lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Nou wordt het mij duidelijker, ik weet de verhouding overigens niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu