Lips slot type 2133C veertje hoe ??

Dikke_leo

  • #1
Hallo, kan iemand mij vertellen hoe dit slot in elkaar past en dan met name hoe het veertje moet zitten ?

De ene kant weet ik wel , links onderin onder het witte plastic lipje maar waar moet de andere kant aan ?

Alvast bedankt voor de hulp.


 

Poster

  • #2






heeft u hier iets aan ?
 

Poster

  • #3
Https://www.klusidee.nl/Forum/toilet-badkamerslot-hoe-weer-dicht-te-krijgen-t81978.html

Vond later dit, hier staat hetzelfde, was al een keer op het forum geweest.
kon hem niet meer bijvoegen, daarom maar eronder.
 

Emiel1

  • #4
Vandaag een identiek slot weer in elkaar gezet. Had zelfde probleem. De vraag hier is al oud, maar deze sloten bestaan nog steeds, dus hier toch nog maar even de oplossing:

De truc is om de onderdelen in de juiste volgorde te monteren, zodat niet elke keer de boel door veerkracht losschiet. Dus de veerspanning zo mogelijk het allerlaatst.

Helaas zit op het witte plasric lipje (waar de veer onderzit) geen schroefje, dus dat heeft de snel de neiging om er snel af te schieten.

Overigens is de funktie van dat plastic ding (in combinatie met het metalen plaatje, beide op 2e foto) om de dagschoot 180 graden te kunnen draaiten tbv links -of rechtsdraaiende deur. Van buitenaf kan het met mbv een pin (via klein gaatje) ingedrukt en dan komt dagschoot deels naar buiten.

Het is belangrijk om het metalen plaatje zo to monteren, dat de dubbele nokjrs aan de onderzijde zitten (en aan zijkant slotkast). De ruimte onder het plaatje is nl. bedoeld om de veer onderdoor te laten lopen. Op de foto's die als antwoord zijn geplaatst zit het metalen plaatje dus NIET goed, want de dubbele nokje zitten daar aan de bovenzijde.


De veer heeft aan het langere deel een 90 graden haakje, daarme wordt de veer op de as direct achter de dagschoot geplaatst.Als de dagschoot op zijn plaats wordt gezet (De plastic houder op de as vam de dagschoot heet aan de onderzijde een cirkelvormige euitsparing, deze wordt geplaatst in de cirkel van de arm die de dagschoot doet bewegen) komt er spanning op de veer en is het zaaks met name het plastic ding naar beneden gedrukt te houden om te voorkomen dat alles losschiet !
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Duidelijk verhaal, bedankt voor uw beschrijving.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu