Lime kleurige muurverf, vlakken te zien.

Deesje

  • #1
Kortgelden hebben wij in een kamer het behang van de muur gehaald, gaatjes opgevuld, daarna voorstrijk gebruikt en hierna strutuurverf (fijn) erover heen. Tot dan toe geen probleem. Het ziet er keurig uit.
Vandaag 1 muur met muurverf limekleurig gemaakt. Het dekt prima, maar er zijn banen en vlakken te zien van het verven. Waar ik een baan over elkaar ben gegaan, is de verf wat donkerder, geen mooi gezicht.
Van de week willen we de muur nog een keer verven om te kijken of het resultaat dan beter is. Is dit het juiste idee? Als dit zo is, zijn er dan nog tips te geven voor het de 2e keer sausen en als dit geen goed idee is, hoe krijgen we de muur dan wel mooi limegroen?
De andere muren overigens zijn wit gemaakt met muurverf en daar hebben we geen probleem.
Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
In de eerste plaats denk ik dat je nat in nat moet schilderen. Ga je over een baan die al droog is, dan krijg je het effect van 2x sausen.

Veder ga je de wand dus een 2-de lik geven, maar dan dus nat in nat = snel sausen.
 

Deesje

  • #3
De verf droogde inderdaad wel vrij snel ja en ik gebruikte een kleine vachtroller (bang het witte plafond te raken :oops: ). Volgende keer dus toch maar een grote vachtroller op stok. Ik heb wel vaker muren in kleur geverfd, maar nog nooit zo'n resultaat als dit. Kan het ook zijn dat het product gewoon te snel droogt? Was toch niet warm vandaag, dus kan niet de temperatuur zijn. Ik lees hier op het forum dat er een product is dat de tijd dat het product nat blijft verlengd. Hoe heet dat spul en is het ook gewoon bij de bouwmarkt te koop, of is het beter daar niet aan te beginnen?
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik ben toch bang dat het toch nog gewoon een dekkingsprobleempje is: vrijwel geen enkele van dit soort kleuren (met rood als ergste voorbeeld) dekt al volledig na 1 laag. Zelf heb ik ook een lime-muur, maar volgens mij moest ik die zeker drie keer doen.

Snel werken is bij sauswerk altijd aan te raden. (Ook) sauswerk doe ik het liefst met z'n tweeen: eentje voor het tijdrovende "snijwerk" (met het "pielekwassie" langs de randjes :mrgreen: ) en de ander er meteen achteraan met een zo groot mogelijke roller. Eerst horizontaal opzetten en dan verticaal uitrollen, de laatste keer in steeds dezelfde richting. Door de roller op een stok te monteren kun je wat meer afstand nemen van plafond of muur, dat helpt ook om alles egaal dekkend te krijgen. Koffiedrinken? Mwah, alleen als je in een hoek bent aangekomen.
 

Deesje

  • #5
Bedankt voor het antwoord! De muur ziet er in zoverre gedekt uit dat de witte structuurverf niet meer te zien is. De "tussenbanen" waar je dus dubbel overheen gaat zijn wel donkerder lime en die vlakken ertussen zijn lichter lime (meer gelig).
Mijn man gaat van de week nog een poging wagen met een grote roller, die maakt vast snellere slagen als ik :lol: !
Koffie had ik tussendoor niet eens gedronken. Ben in 1 keer doorgegaan (maar inderdaad netjes snijwerk langs het plafond en de andere muren, kost ook tijd :wink: )
 

Deesje

  • #6
Mijn man heeft de muur gisteren met een grote roller nog eens overgedaan. Ziet er nu prima ui!! :D
Nog bedankt voor de tips!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu