Lijmresten op trap van vast tapijt

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoe kan ik het beste lijmresten van vast tapijt uit de trap verwijderen? De lijmresten zijn zo hardnekkig en er is geschilderd op de trap ook. Ik heb een afbijtmiddel gebruikt maar het is zo veel werk om alles af te krijgen.

Hoe lang doen jullie erover om alles te verwijderen?

Het lijkt een hele opgave.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Fatima, het ís een hele klus.

Niets zo rottig te verwijderen als die lijmresten.

De beste methode is afhankelijk van wat voor lijm er is gebruikt, met afbijt haal je te veel tegelijk weg.

Test eerst de lijm, met water, wordt hij zacht(er) dan was het een wateroplosbare lijm en heeft afbijt geen zin. (Heet) Water eventueel wat soda erin.

Op een andere plek testen met wat thinner. een doek met thinner er enige tijd op houden. Wordt het zacht? Dan was het een contactlijm (zoals bison-kit), het meest waarschijnlijk, vloerleggers zijn er gek op. Dan is thinner de beste oplosser.

Pas op! Thinner is slecht voor je adem (en huid) en zeer brandbaar dus matig gebruiken, goed ventileren en geen verlichting/apparaten aan of uit schakelen (haal eventueel van de groepen rond de trap gewoon van te voren de spanning eraf!)

Wanneer je het met thinner los wilt krijgen is het het handigst als je een plankje ter grootte van ongeveer een trede (of iets kleiner) liefst met zo'n hele harde bovenkant erbij gebruikt. Of een plaatje metaal, het mag in elk geval niet oplossen in thinner.

Waarom? Thinner is erg vluchtig, en voor het goed en wel ingetrokken is, is het alweer verdampt. Daarom kun je het beste de trede insmeren met wat thinner en het plaatje er dan op leggen, dan verdampt het veel minder en trekt de thinner echt in de lijm!

Een tijdje laten liggen, intussen van de vorige trede met een plamuurmes weghalen. Heel hardnekkige plekken kun je met een elektrische verfbrander (niet zwart laten worden) heet maken, maar pas als je zeker weet dat alle thinner weggeventileerd is, brandgevaar!

Die waarschuwing is niet voor niets, als de thinner zich ophoopt, bestaat er zelfs een kans op ontploffing! Dus echt goed ventileren!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Tsja, niet alles gaat zo snel als op tv bij dennis en consorten. Dus zal je gewoon geduld moeten hebben. Gewoon aan beginnen, niet opgeven en niet steeds kijken van hoever nog...

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu