Liebherr koelkasten koelen niet of te veel

Mona

  • #1
Ik heb twee inbouw koelkasten van Liebherr die naast elkaar staan gedurende 4 jaar (4 jaar oud). Sinds gisteren koelt het type 161254 /7081812-01met servicenummer 9987420-01 (model met naar voren openschuivende deur waaraan de onderste lade vastzit) zonder vriesvak niet meer. De temperatuur in de ijskast zelf geeft 8 graden aan. Na het verhogen van de stand werd het zelfs 9 graden en daarna een - (streepje). Op de achterwand is geen thermostaat te vinden, nog enige vorm van bedrading.

De koelkast ernaast, type 161444/7081812-01, tafelmodel zonder vriesvak, heeft op de achterwand een behoorlijke laag ijsvorming en koelt veel te veel. Zelfs de kaas bevriest erin nu hij op stand 1 staat.

Ik schrik er eigenlijk van dat zoiets gebeurd na 4 jaar. Wat zou het kunnen zijn en zouden de twee zaken verband met elkaar kunnen hebben?
Ik heb al verschillende 'rakende' onderwerpen gelezen op het forum en kan aanvullend melden dat bij het ladenmodel er geen klik is als ik het aparaat uitschakel en na enkele seconden weer inschakel. Ook vraag ik me af hoe ik kan checken of de thermostaat kapot is als ik niets zie aan de achterwand.

Bij voorbaat dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie heeft advies ?
 

Mona

  • #3
Dank je Jan voor je extra oproep maar het probleem is ondertussen opgelost. Omdat ik geen reacties kreeg heb ik naar Liebherr gebeld en is er een monteur gekomen. De koelkast die niet koelde, daarvan was de thermostaat kapot. Ik kon geen thermostaat bij de achterwand vinden maar die zat dan ook bij het lampje 'verstopt'.
Bij de andere koelkast waren de scharnieren stuk en daardoor hing de deur scheef erin (bijna niet te zien doordat hij ingebouwd was) en vroor aan daar hij niet volledig sloot. Dus puur toeval dat het tegelijkertijd was en een thermostaat kapot na 4 jaar vond de monteur pure pech.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu